Home / Algemeen / Open dag bij de Voedselbank Den Bosch e.o.
Patisserie De Rouw

Open dag bij de Voedselbank Den Bosch e.o.

In de derde week van oktober viert de Voedselbank Den Bosch e.o. dubbel feest. Het is de ‘Week van de Voedselbanken’, een publiciteitscampagne van de 180 Nederlandse voedselbanken. Daarnaast viert Voedselbank Den Bosch, die ook actief is in Drunen, Vlijmen en Vught, haar koperen jubileum.

In navolging van de voedselbank in Rotterdam is de Bossche voedselbank in 2006 gestart vanuit het centrum van de stad met het uitreiken van zo’n 20 pakketten per week. Thans, in 2018, worden er ruim 400 pakketten uitgegeven, voldoende om zo’n 1000 mensen per week van voedsel te voorzien: ontbijt, lunch, avondeten. Dit voedsel wordt door vele sponsors gratis geschonken en wordt dan ook gratis uitgegeven aan mensen die deze steun heel goed kunnen gebruiken. Het mes snijdt zo aan twee kanten: enerzijds het tegengaan van voedselverspilling en anderzijds het bestrijden van de gevolgen van armoede.

5 ton voedsel per week
De voedselbank in Den Bosch – een organisatie die volledig op vrijwilligers draait – zet gemiddeld 15 ton voedsel per week om vanuit het bedrijfspand aan de Jagersheuvelstraat. Daarnaast zijn er uitgiftepunten in Hintham, Vught, Vlijmen en Drunen, waar de klanten in totaal zeven keer per week ontvangen worden. Verder levert de voedselbank voedsel aan de Loods, het vroegere Pastoraal Uitzendbureau, en aan het Sociaal Restaurant ‘het Anker’ van de Vincentiusvereniging, beide in Den Bosch.
Hoewel de vrijwilligers van de voedselbank merken dat, dankzij de economisch betere tijden, het cliëntenbestand in aantal de laatste jaren is gedaald, voorzien ze nog steeds in een overduidelijke behoefte. Het begrip armoede blijkt bijzonder hardnekkig en het aantal gezinnen dat langdurig aanspraak moet doen op de voedselleveranties blijft dan ook de laatste tijd constant.

Trots
De Voedselbank Den Bosch e.o. is trots op wat ze doet in de Bossche, Vlijmense, Drunense en Vughtse samenleving. Daarom wordt er een open huis gehouden op 20 oktober van 11.00 tot 16.00 uur in de hoofdvestiging aan de Jagersheuvelstraat 26 in ’s-Hertogenbosch. Iedereen is welkom. Er wordt een rondleiding gegeven, er zijn hapjes en drankjes en de vrijwilligers vertellen over hun organisatie. Burgemeester Jack Mikkers bezoekt de vestiging om 13.00 uur.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Toewijzing Grote Zeeheldenbuurt van start

Woonstichting Charlotte van Beuningen biedt 138 sociale huurwoningen in rondes aan Woonstichting Charlotte van Beuningen …