Nieuw multifunctioneel gebouw

Open dag bij de Scheve Schup op 8 mei

Zondag 8 mei opent sociale tuinderij ‘de Scheve Schup’ haar poorten van 12.00 tot 15.30 uur. Iedereen is welkom om te komen kijken hoe de tuin erbij staat, welke werkzaamheden er afgelopen winter zijn verricht en wat de plannen voor de komende periode zijn. Je kunt nog geen groenten kopen; die moeten nog even groeien. Adres: Venstraat 1, Sint-Michielsgestel/Halder, bij Haanwijk.

Bruggetje naar schapenwei

Er komt een herder om de twee schapen te scheren. Hij brengt ook twee lammetjes mee, die op de tuinderij zullen achterblijven. Een spinster is aanwezig en er is een extra spinnewiel, voor wie het zelf eens wil proberen. Je kunt vragen stellen over het productieproces vanaf het scheren van de schapen tot aan de bol wol in de winkel. Een imker vertelt alles over de bijen en er zijn activiteiten voor kinderen.

Schrijfster
Verrassend is de aanwezigheid van een schrijfster van boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zij neemt een aantal bijzondere boeken mee, o.a. haar zojuist verschenen prentenboek ‘De kleine akkerwinde’. De boeken zijn deze middag ook verkrijgbaar. Genoeg te zien en te doen dus op deze open dag. Ga vooral met de fiets of te voet. Er zijn deze dag ook activiteiten bij Brabants Landschap en het Romeins museum, dus parkeerruimte voor auto’s is schaars.

Bewonderenswaardig
Als je bedenkt dat het nog geen twee jaar geleden is dat de Scheve Schup verhuisde naar landgoed Haanwijk, is het bewonderenswaardig wat er in die korte periode bereikt is: een transformatie naar een volwaardige tuinderij. Ervaar het tijdens deze open dag!

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …