Opbrengst collecte Dierenbescherming 2022 Vught en Sint-Michielsgestel

Dertien collectanten van de Dierenbescherming haalden in 2022 in Vught en Sint-Michielsgestel een bedrag op van maar liefst 1802,89 euro. De Dierenbescherming is erg blij met de opbrengst en spreekt van ‘een onmisbare bijdrage in het voorkomen van dierenleed’.

De collectanten gingen in de week van Dierendag – de eerste week van oktober – op pad. Mensen konden aan de deur ook via een QR-code doneren. Deze code werd door collectanten ook via WhatsApp en social media gedeeld. Ook kon een digitale collectebus aangemaakt worden op www.dierenbescherming.digicollect.nl. Alles bij elkaar heeft dit landelijk een bedrag van zo’n 1 miljoen euro opgeleverd, waarmee veel dieren geholpen kunnen worden. “Iets waar we alle collectanten, wijkhoofden en gulle gevers erg dankbaar voor zijn”, aldus de Dierenbescherming.

Miljoenen dieren
In Nederland leven miljoenen dieren. Huisdieren, landbouwdieren en wilde dieren. Zij hebben zelf geen stem en komen daardoor helaas nogal eens in de verdrukking. De Dierenbescherming komt op voor al deze dieren, onder andere met dierenambulances, opvang in dierenasielen, voorlichting, educatie en lobby. Het streven is dierenleed zoveel mogelijk te voorkomen, maar als dieren toch in nood raken, zijn er de dierenambulances en opvangcentra om de dieren te redden en op te vangen. Het werk wordt grotendeels door vrijwilligers gedaan. Voor de bekostiging daarvan is de Dierenbescherming afhankelijk van donaties. De jaarlijkse collecte is daarbij onmisbaar.

Dit jaar is de collecte van 1 tot en met 7 oktober 2023. Wie geïnteresseerd is om mee te helpen, kan zich aanmelden via deze link. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Frank Kouwe, f.kouwe@home.nl of 06-15878121.

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …