Opa-en-omadagen in Museum Slager

Kinderen, ouders en opa’s en oma’s zijn altijd al welkom in Museum Slager. In de herfstvakantie 2021 is dat nog eens extra het geval. Dan houdt Museum Slager op de donderdagen 21 en 28 oktober speciale Opa-en-omadagen.

Voor de Opa-en-omadagen op de donderdagen 21 en 28 oktober wordt de Bossche zaal van het museum omgetoverd in een kleurenparadijs. Kinderen hebben gratis toegang en kunnen in het kinderatelier tekenen en kleuren. Ook zijn er twee nieuwe speurtochten voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 8 respectievelijk 8 tot 12 jaar. Opa en oma kunnen genieten van de exposities én de nieuwe audiotour. Naast gratis koffie, koek en ranja is er voor de (klein)kinderen aan het eind van hun museumbezoek nog een leuke verrassing.

Dit programma wordt georganiseerd samen met de twee exposities die momenteel te zien zijn. Met de verkoopexpositie Het Genereuze Gebaar zijn in het museum ruim 100 fraaie en moderne werken van 30 bekende Nederlandse kunstenaars te zien. De (digitale) verkoop verloopt per opbod en de opbrengst gaat voor ten minste de helft naar het Liliane Fonds en de Stichting Colourful Children en het andere deel naar de kunstenaar. Ook te zien zijn werken uit de vaste collectie van de acht kunstenaars Slager. Hun portretten, landschappen, stads- en dorpsgezichten, bloemen en stillevens zijn kwalitatief sterk en geven inzicht in bijna anderhalve eeuw schilderkunst (1860 – 1994) en zijn pareltjes in de cultuurhistorie.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch. Geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Toegangsprijzen: entree € 8,50, inclusief kopje koffie/thee; kinderen tot 12 jaar gratis; kinderen van 13-18 jaar € 3,50; Museumkaart en Icomkaart gratis.

Kijk ook bij

Zwaluw MO13-1 najaarskampioen!

De meiden van MO13-1 van de Vughtse voetbalvereniging Zwaluw VFC zijn afgelopen weekend kampioen geworden …