Foto: Natuurmonumenten

Op zoek naar Schotse Hooglanders

Ontmoet de kudde Schotse Hooglanders in het landschap van Huis ter Heide. Ga mee op pad tijdens deze heerlijke vroege ochtendwandeling, geniet van de vogelconcerten en ontdek meer over het gedrag van Schotse Hooglanders. Wat is hun rol in het gebied hoe kun je het beste met ze omgaan? Vergeet niet uit te kijken naar reeën, je kunt ze zomaar tegenkomen!

Schotse Hooglanders zijn mooie, imposante dieren die vaak onverstoorbaar doorgaan met herkauwen als je langs komt. Ze zien er niet alleen prachtig uit, ze helpen Natuurmonumenten ook met het beheer van het landschap. De boswachter leidt je onder andere langs halfopen en open gebieden met mooie uitzichten op de natuur van Huis ter Heide. En hoor je de buizerd roepen?

Aanmelden
Deze wandeling is gericht op volwassenen. Onder begeleiding van hun ouders zijn (oudere) kinderen ook welkom en kunnen zich aanmelden. We vertrekken op zaterdag 23 maart om 08.00 uur vanaf de parkeerplaats van de Moerse Hoeve op Huis ter Heide (Middelstraat 1, De Moer) en zijn daar rond 10.00 uur weer terug.

Tips van de boswachter
• Trek stevige wandelschoenen aan
• Draag kleding die past bij het weer
• Controleer jezelf achteraf altijd op teken
• Geniet!

Meteen aanmelden of nieuwsgierig naar meer activiteiten? Neem een kijkje op: www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …