Op weg naar nieuwe mobiliteitsvisie

Donderdag 2 december werden de Vughtse raadsleden bijgepraat over de resultaten van de eerste participatieweek in de voorbereiding op de nieuwe Vughtse mobiliteitsvisie.

De deelnemers aan de burgerparticipatie, die een nieuwe visie moet opleveren voor de verkeersveiligheid, bereikbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid op het Vughtse wegennet tot 2035. Het zijn onderwerpen die in Vught de afgelopen jaren de gemoederen hoog hebben laten oplopen. Nu de inwoners volop de mogelijkheid krijgen om zich actief te mengen in de toekomstige inrichting van het wegennet, blijkt de animo voorlopig niet overweldigend. Als zo vaak is het schijnbaar makkelijker achteraf, als er weinig meer te veranderen valt aan de plannen, kritiek uit te oefenen en acties op touw te zetten, dan vooraf aan te geven hoe het moet gaan worden.

Panels
Er waren uit 3 gebieden van het dorp, Helvoirt & Cromvoirt, Vught-Zuid, Vught-Noord & Centrum, ad random 250 mensen uitgenodigd om te komen meepraten. Het was de bedoeling met 3 groepen van 20 ‘mobiliteitsmakers’ van start te gaan, maar het aantal aanmeldingen viel tegen. Daarom kregen in een later stadium alle inwoners de kans zich aan te melden om deel te nemen aan de participatie. Dat resulteerde uiteindelijk in 49 deelnemers aan de bijeenkomst van het ‘Belangenpanel en de 3 bijeenkomsten van de ‘gebiedspanels’, terwijl er wordt uitgegaan van een respons van zo’n 10% bij dit soort uitnodigingen. Toch waren Bram Louwers van het organiserende adviesbureau en wethouder Mark du Maine niet ontevreden over de eerste participatieweek. Dat had te maken met de kwaliteit van de inbreng en de wethouder heeft er goede hoop op dat, als in de volgende sessies gesproken wordt over concrete oplossingen, de animo groter zal zijn.

Lees het volledige artikel in Het Klaverblad van 8 december. Dat kan ook online, klik hier.

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …