Op weg naar een toekomstbestendig NOVO3

De Vughtse mediaorganisatie NOVO3 bestaat een jaar. Dat is afgelopen zaterdag 10 oktober gevierd met een opvallende livestream. Met veel verzoeknummers, een leuke prijsvraag en optredens van Jimi Bellmartin, Bretney Brekelmans en Flemming. Alles te beluisteren op de website novo3.nl. Bestuur en de 40 vrijwilligers verwachten binnenkort de vrijgekomen uitzendlicentie voor lokale radio te kunnen bemachtigen. NOVO3 radio is dan ook via FM te beluisteren.

Door Maarten Kroese

Martijn van Engelen is de voorzitter van het NOVO3-bestuur, dat verder bestaat uit Jules van der Steen en Niek Persoon. Zij leiden de vereniging die verder gedragen wordt door 40 ervaren en gemotiveerde vrijwilligers. NOVO3 wil een crossmediaal mediaplatform worden met veel lokaal nieuws, radio, tv, video, columns en een actuele agenda. Dat lukt al behoorlijk. De dynamische website is inmiddels goed voor 20.000 hits, een getal dat wekelijks oploopt. Fijn dat succes, maar NOVO3 moet nu wel toekomstbestendig worden.

Denktank
Martijn van Engelen: “Daartoe dienen beslissingen organisatiebreed te worden gedragen door alle medewerkers en moet iedere stap grondig worden voorbereid door de denktank die we vanuit de 5 verschillende afdelingen hebben opgericht. Er is een nog strakkere organisatie nodig. Er moet één lijn worden getrokken, één strategie worden gevolgd, ons netwerk moet worden verbreed en er moet ook nog eens snel worden beslist. Belangrijkste is dat we niet worden ondergesneeuwd en onze eigen identiteit behouden.”

Lokale televisie
Van Engelen: “Komend vanuit het sociale domein hecht ik veel waarde aan lokale radio. Veel mensen zijn eenzaam en willen dolgraag contact met hun directe omgeving. Met veel interessante nieuwtjes over mensen die ze persoonlijk kennen. Daarom richten we ons voornamelijk op Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Na het verkrijgen van de radiolicentie willen we opschalen door te mikken op lokale televisie. Daarvoor moet de organisatie wel anders worden ingericht. Met een krachtige backoffice, het opleiden van eigen mensen, het aantrekken van professionals en het toevoegen van wat commerciële elementen om alles betaalbaar te houden. Nu zijn we nog erg zuinig met het startkapitaal van de gemeente. Veel IT-apparatuur komt van diverse goedgezinde bedrijven en een complete studio kon ik voor een prikje aanschaffen.”

Alle medewerkers zijn blij met de warme belangstelling van publiek en politici voor de jubileumlivestream. Dat is een goed teken. Het lijkt er zeker op dat NOVO3 inderdaad toekomstbestendig gaat worden.

Kijk ook bij

Zwarte handel en zware straf: de precaire toestand in Kamp Vught

Voedsel achterhouden voor fuifjes van het personeel, sigaretten voor veel geld verkopen aan bewakers of …