Op pad in Vught

Ingezonden mededeling

Wie van het mooie Brabantse landschap wil genieten kan goed terecht in Vught en omgeving. Het is een gemeente met veel leuke wandel- en fietspaden om alles te ontdekken. Zo staat Vught bekend om de rijke historie met veel bezienswaardigheden en daaromheen een rijke natuur met veel monumentale bomen die de moeite waard zijn om te bekijken. Als een tijdmachine staan ze geankerd in de grond met honderden jaren geschiedenis in zich. Stilstaan bij het besef dat deze bomen er al stonden lang voor onze moderne tijd brengt je weer met beide benen op de grond.

Wandelen
Voor de actieve bezoekers van de gemeente is wandelen een perfecte manier om alles in alle rust te kunnen bekijken. Zorg ervoor dat je niet onvoorbereid op pad gaat en vul je rugzak met de proviand die je nodig hebt om een actieve dag door te komen. Bij een stevige wandel is het goed om na te denken over de afstand die je gaat lopen zodat je genoeg eten en drinken in je tas hebt. Ook is het verstandig om een extra vest of regenjas in te pakken voor het geval het weer om slaat. Past dit allemaal niet in één tas, dan kan je altijd nog een tote bag zwart over je schouder gooien. Wanneer je de voorbereiding klaar hebt, kan je kiezen voor een van de vele wandelpaden die de gemeente rijk is. Een aanrader is het wandelpad langs de lunetten, dit zijn oude verdedigingswerken van circa 200 jaar oud en je vindt ze her en der in de gemeente. Vooral de drie lunetten in de Vughtse heide zijn de moeite waard. Naast de lunetten merk je dat Vught een een rijke historie heeft die wel 1000 jaar teruggaat. Maak een reis door de tijd met een wandeltocht langs de kastelen en andere oude gebouwen.

Overnachten
Wanneer je Vught echt hebt leren kennen, kom je erachter dat er veel meer te ontdekken valt dan je in een dag kan redden. Je kunt er dan voor kiezen om te overnachten in een van de vele accommodaties met voor ieder wat wils. Of je nu graag in hotel slaapt, liever een persoonlijke en knusse bed & breakfast of toch kiest voor een huisje op een vakantiepark. Vught heeft het allemaal. Geniet van de Brabantse gastvrijheid en het bourgondische leven waar deze omgeving om bekend staat. Wat vooral aan te raden is als je toch blijft slapen is één van de culinaire hoogstandjes in de gemeente. Een te kust en te keur aan goede restaurants om je te laten verrassen door de koks die voor elk seizoen een passend gerecht weten te bedenken. Natuurlijk met een passend speciaalbiertje uit de regio en voor de wijnliefhebber een goede wijn die door de sommelier zelf is uitgezocht. Wil je er echt een keer erop uit in eigen land dan is Vught een gemeente om in overweging te nemen. Je zal er misschien niet aan denken met steden als Tilburg en Den Bosch in de buurt, maar laat je eens verrassen.

Kijk ook bij

Winterse Buitenbios bij Verkadefabriek

Na het succes van de eerste editie van Buitenbios im Schnee in 2022, nodigt de …