Op naar 100 jaar OKtoneel

Nu nog een leeg voetbalveld en een gesloten poort, over enkele maanden een gigantisch decor voor de jubileumvoorstelling ‘Er valt iets te 4-en’ in het kader van het eeuwfeest van de Gestelse toneelvereniging OK. Op het veld verrijzen 3 grote podia met daarvoor een groot plein, omgeven door een wielerbaan en aangekleed me twee bruggen, de Gestelse kiosk en de toren.

‘Bruggen Bouwen, Bruggen Slaan: Er komt een meisje van ‘over de brug’ in de klas bij een aantal Gestelse meisjes. De meeste meisjes vinden het wel interessant, maar haar ‘rivale’ uit het ‘oude’ dorp ziet het niet zo zitten. De jongens uit Oud-Gestel echter wel!
‘De Familie Venrooij’: Dochter Leentje is enig kind. Ze is simpel, te dik en lui. Vader Chriest komt uit een wielerfamilie en wil dat zijn dochter hem als wielerkampioen gaat opvolgen. Oud-trainer en masseur Hemke gaat hem daarbij helpen.
‘Schatten van Vrouwen’: De Bond voor Plattelandsvrouwen houdt haar ledenvergadering. Alle dames zitten keurig aan tafel waarna voorzitster Trui het woord neemt om de vergadering te openen. Wat wordt er allemaal besproken in deze ledenvergadering?
‘Carpe Diem’: We zijn in een ziekenhuis, een kamer met drie vrouwen en een man. Alle vier hebben ze een ernstige ziekte, maar desondanks houden ze de moed erin. Samen met verpleegster Trudy bespreken ze de ins en outs van het leven.

Kaarten
OKtoneel speelt deze jubileumvoorstelling van woensdag 20 t/m zondag 24 juni bij RKVV Sint-Michielsgestel. Alle voorstellingen beginnen om 19.30 uur, behalve op zondag; dan begint de matineevoorstelling om 14.00 uur. De kaartverkoop start op maandag 30 april via de website www.oktoneel.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 17,50, inclusief een programmaboek en 1 consumptie. Voor het eerst in de lange geschiedenis van OKtoneel kunt u, bij het bestellen van de kaarten, zelf uw zitplaats(en) uitkiezen! Als u op tijd kaarten bestelt, dan hebt u de eerste keus.

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …