Ook Theater aan de Parade droomt de zalen alweer vol

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement dat nu sectorbreed wordt verspreid. Speciaal aan alle mensen die theater een warm hart toedragen.

‘’Wij zijn klaar om te spelen. Wij wachten – met u – op de rook.’’

De deuren van alle theaters zijn al maanden op slot, hooguit hebben ze op een kiertje gestaan voor 30 bezoekers. Hoe langer de zalen leeg staan, hoe groter de belofte wordt die in deze zalen woont. Straks mogen de deuren weer open en wordt de belofte ingelost. Ondertussen wacht de hele culturele sector op dat ene hoopvolle moment.

Jan Beuving schreef een schitterende column over de magie en de schoonheid van muziek en theater. En over de belofte die een lege zaal in zich herbergt. Een hoopvolle boodschap voor de hele kunstensector. Dankzij deze column hebben ruim 400 culturele instellingen de handen ineen geslagen voor de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. De 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar dat moment.

Van de column, die op tekst gezette hoop is, is een prachtige video gemaakt. Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken deze hoop uit. Verder werd er samengewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

Win kaarten
De sector belooft alvast 400 kaarten voor de bezoekers te reserveren. Als straks de deuren weer helemaal opengaan, maakt het publiek kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt.

Kijk voor meer informatie, de video en de winactie op www.droom-mee.nl.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …