De twee jeugdartsen die in Vught wonen Liesbeth Blomjous (links) en Yumely Garcia met haar dochter op het consultatiebureau aan de Repelweg te Vught

‘Ook aan leuke dingen komt ooit een eind!’

Na 37 jaar gaat jeugdarts Liesbeth Blomjous op 27 juni met pensioen. Blomjous heeft sinds haar aantreden altijd gewerkt in de regio Den Bosch, als consultatiebureauarts en later jeugdarts voor de GGD Hart voor Brabant. In die jaren heeft zij zich met hart en ziel ingespannen om samen met de ouders en opvoeders de voorwaarden te creëren opdat hun kinderen gezond opgroeien en goed in het leven staan.

Ook na haar pensioen zal Liesbeth Blomjous zich blijven inzetten voor de Vughtse jeugd. Via Stichting Leergeld Vught wil ze haar steentje blijven bijdragen. De stichting ondersteunt kinderen uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Leergeld Vught wil deze kinderen laten meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, om te voorkomen dat zij op sociaal vlak buitengesloten worden. Liesbeth viert haar afscheid vrijdag 25 mei met genodigden in het Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg. Schrijver en ontwikkelpsycholoog Steven Pont zal spreken over het onderwerp ‘samenwerken is een feest’. Via een verhaal over dierentuingorilla Bokito, koffiedrinkende stagiairs, Sigmund Freud en de werking van de hersenen neemt de ontwikkelingspsycholoog de genodigden mee naar een beter begrip rond het thema Samenwerken met Mensen. Tussen 16.00 en 17.00 uur is er inloop bij Elzenburg, Brabantlaan 1 te Vught. Iedereen is welkom om afscheid van dokter Liesbeth te nemen.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …