Oogstfeest op Tuinderij de Es

Tuinderij de Es in Haaren bestaat 40 jaar. Dat vieren ze met een oogstfeest op zaterdag 14 augustus. De gasten maken een ontdekkingstocht door de tuinderij, en tussen de gewassen proeven zij de lekkerste gerechten.

Tuinderij de Es teelt een grote diversiteit van biologische groente en fruit met sfeer. De teelt, soms in cirkels, of in de intieme kas met bloemen aan weerszijden, nodigt uit tot een ontdekkingstocht. Op zaterdag 14 augustus verzorgen ze samen met een Bossche cateraar een diner in de vorm van een ontdekkingstocht.

Het ontdekkingstochtdiner leidt deelnemers over de tuinderij. Op verschillende plekken wordt een gerecht en een drankje geserveerd. Teler en eigenaar Bart is erg trots op de bieten, ‘ze zijn echt fantastisch smaakvol’, deelnemers van het diner kunnen dan ook zeker een stop bij de bieten verwachten. Naast de bieten, maken de deelnemers enkele stops bij bijzonder lekkere gewassen, om te proeven wat ze zien. Elk half uur start de wandeling opnieuw, steeds voor een intieme groep.

De kok en gastvrouw zijn Jorn en Anne; dit stel uit Den Bosch werkt onder de naam van cateringbedrijf De Lekkere Man. Ze werken graag met lokale seizoensgebonden groenten en andere bijzondere ingrediënten. Graag vertellen ze verhalen over het eten dat ze serveren en daar lenen de producten die ze serveren en schenken zich perfect voor. Het menu dat ze ontwikkelen voor dit diner draait om verhalen; bijzondere bereidingswijzen en verrassende smaken doen daar echter niet voor onder.

Tickets voor uw groep kosten 77,50 per persoon (inclusief bijpassende dranken bij de 4 gangen) en  kunt u bestellen via https://www.delekkereman.nl/product-page/oogstfeest.

Kijk ook bij

Wildbeheereenheid investeert in broedsucces van wilde eend – mét resultaat!

Wildbeheereenheid Broek en Duin (belast met jacht, populatiebeheer en schadebestrijding op 12.500 ha binnen de …