Uit 'Koning van Katoren'

‘Onze Musical’ van start ‘Met Open Ogen’

’Onze Musical’ gaat vol goede moed weer van start met een musicalbewerking van ‘Met Open Ogen’, naar een verhaal van Henri Swinkels. De repetitieruimte in Elzenburg is coronaproof gemaakt en extra maatregelen voorkomen besmetting. Basisschoolleerlingen uit Vught en omgeving kunnen zich aanmelden via: onzemusical.nl/aanmelden. Weet je niet zeker of musical iets voor jou is? Meld je dan aan voor twee proeflessen via onzemusical.nl/aanmelden/proefles.

Door Maarten Kroese

Dat was me wat eind maart! Na veel fijne repetities van ‘De Koning van Katoren’, naar het beroemde boek van Jan Terlouw, dreigden alle voorstellingen in juni plotseling weg te vallen. Muzikaal leider Jacques Noyons vond samen met regisseurs Mary-Ann Schonk en Edith Stuijfzand gelukkig een creatieve oplossing. Jacques Noyons: “Uitstellen vonden we geen goede optie. Daarom hebben we de complete musical met verschillende casts opgenomen en opnieuw verteld via een podcast. Dat klinkt simpel, maar het was beduidend meer werk dan de voorstellingen normaal kosten. De liedjes en de begeleiding hebben we vooraf gemaild. Sommige kinderen hebben ze thuis zelfstandig ingestudeerd. Daarna hebben we de hele musical met 15 microfoons opgenomen, 15 kinderen per keer. Toen volgde het bewerkelijke editingproces van 1 terabyte ruw materiaal. Maar het is gelukt. Over de uiteindelijke podcast zijn alle kinderen en ouders hopelijk erg tevreden.”

Mooie kostuums
Mary-Ann Schonk: “We wilden de mooie kostuums van Ankie van den Meerendonk ook laten zien. Via fotosessies thuis hebben de ouders schitterende foto’s gemaakt, ieder kind in zijn eigen rol. Echt om supertrots op te zijn. Het hele proces hebben we opgenomen op video. Binnenkort komt een ‘making of’ uit op YouTube, waarop ook het maken van de podcast en de foto’s staan.

Over de nieuwe musical ‘Met Open Ogen’ zijn we erg enthousiast. Het idee van Henri Swinkels is door Yvon Haan uitgewerkt tot een professioneel script. Met liedjes van Ruud Verkoeijen en Jacques zal het weer een leuke musical worden. De kinderen gaan weer veel leren: zingen, spelen, dansen en vooral met elkaar samenwerken.”

Heb je nog nooit meegedaan, let bij aanmelding dan even op de verdeling. Groep 6,7,8 op woensdag en donderdag. Beginnersgroep 4 en 5 in principe op donderdag. De mini-cursus voor groep 3 begint pas half mei.

Jacques Noyons: “We gaan ervan uit dat we in juni 2021 weer gewoon onze voorstellingen kunnen draaien. Als Elzenburg nog niet kan dan in een openluchttheater natuurlijk. Extra spannend en uitdagend voor iedereen, maar wel superavontuurlijk. Nu lekker beginnen!”

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …