Ontmoet je vooroordeel in de Human Library

Na twee succesvolle edities vorig jaar komt de Human Library terug! In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt.

We hebben allemaal onze vooroordelen, maar kloppen deze wel met de werkelijkheid? Ga in gesprek met iemand die je normaal niet snel zou spreken en laat je verrassen. Eén van onze levende boeken is een weduwe. Ze is weduwe geworden door de zelfdoding van haar man. Wat doet dat met je? Een ander levend boek is een kale vrouw. Wat vindt de maatschappij daarvan? In totaal zitten er ruim 30 levende boeken voor je klaar. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden, vertellen zij jou hun levensverhaal. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Net als in een gewone bibliotheek, waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library de mogelijkheid om in de belevingswereld van een ander te stappen.

Partners
De Human Library wordt georganiseerd in samenwerking met Europe Direct, Fontys Hogeschool Pedagogiek, Het Bossche Taalnetwerk, Kentalis, Reinier van Arkel, Radar en het Vicki Brown huis.

Zondag 7 april | Babel 72 (pand bibliotheek), ‘s-Hertogenbosch | 13.15 – 17.00 uur | Gratis

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …