Ontdek je talent tijdens de Maand van het Schrijven

Met oa. Aaf Brandt Corstius, Arthur Japin, Maartje Wortel en Ellen Deckwitz

Ben je aanstormend schrijftalent, oude rot in het schrijfvak of zet je je eerste voorzichtige woorden op papier? In september haal je je schrijfhart op bij Huis73 (voorheen Babel). De Maand van het Schrijven staat zoals elk jaar weer bol van de workshops, presentaties en masterclasses voor iedereen die van schrijven houdt.

De Maand van het Schrijven trapt af met een Workshop Projectplan schrijven waar je met een paar stappen tot een succesvol plan leert komen. Op 5 en 12 september is er een tweedelige Workshop Schrijven over troost en verlies voor iedereen die schrijvende wijs betekenis wil geven aan verlies van bijvoorbeeld werk, gezondheid, relaties, verwachtingen en het overlijden van een dierbare.

Niemand minder dan Aaf Brandt Corstius* neemt je op zondag 6 september mee bij het schrijven van je eigen column. Met tips over goede eerste zinnen, de kunst van het ‘eindjes schrijven’, hoe je kunt schrappen, koppen maken en haar zeer persoonlijke gouden columnregels.

In de tweede week vindt de boekpresentatie plaats van Een te grote jas, een boek van Koosje de Leeuw over opgroeien in een gezin tegen de achtergrond van de hokjesgeest in de jaren vijftig en de opkomende roerige jaren zestig. Op zondag zijn in de literaire talkshow Zin op Zondag niemand minder dan Arthur Japin en Jeroen Thijssen te gast.

Op zaterdag 19 september geeft Cliff de Rouw (Meester Cliff) praktische tips in zijn Schrijfworkshop Ik ga een jeugdboek schrijven! en een dag later brengt poëziefanaat Ellen Deckwitz in de Masterclass Poëzie je de fijnste kneepjes van de dichtkunst bij.

Het laatste weekend van september leer je droge feiten te verbinden door een verhaal in de Masterclass Storytelling. En in de Workshop Creative writing neemt Maartje Wortel je mee in de wereld van creatief schrijven en leert ze je hoe je het persoonlijke universeel kunt maken.
Op de slotdag van de maand vindt de opening plaats van de Bossche Schrijverskasten bij Huis73. Twee kasten met alleen maar boeken van Bossche schrijvers, één voor jeugd en één voor volwassenen. Ben jij een Bossche schrijver en hoort jouw boek ook de in deze kast? Neem hem mee naar de opening.    

September 2020 | Huis73 (voorheen Babel) | diverse locaties, data en tijden
Kijk voor het volledige programma op: https://bit.ly/34qQoqP of check de agenda op www.huis73.nl

* De workshop van Aaf Brandt Corstius is volgeboekt, maar is wel nog via een livestream te volgen. Ook Zin op Zondag is via een livestream te bekijken. Check de website.

 

Kijk ook bij

Zwarte handel en zware straf: de precaire toestand in Kamp Vught

Voedsel achterhouden voor fuifjes van het personeel, sigaretten voor veel geld verkopen aan bewakers of …