Ontdek je talent bij Huis73 tijdens de Maand van het Schrijven

Ben je aanstormend schrijftalent, oude rot in het schrijfvak of zet je voorzichtig je eerste woorden op papier? In september haal je je schrijfhart op bij Huis73! De Maand van het Schrijven staat zoals elk jaar weer bol van de workshops, presentaties, masterclasses en exposities voor iedereen die van schrijven houdt. Zo leer je tijdens een workshop over plotstructuren en het verhaalproces, schrijf je misschien wel je eerste scenario voor een film of geniet je van mooie verhalen van anderen.

Schrijfworkshops
De themamaand trapt op zaterdag 3 september af met een workshop ‘Haiku schrijven’. Jeanine Hoedemakers leert je aan de hand van schrijfoefeningen en opdrachten beter naar de betekenis van de woorden te kijken. Korte verhalen schrijven in twee uur? Ook jij kan dat! Cindy en Renée van Ever After print vertellen gaan tijdens de workshop ‘Korte verhalen schrijven’ met je aan de slag. Bij het Schrijfcafé van Lia Hesemans kun je aanschuiven om teksten te schrijven gebaseerd op het thema ‘ontmoeten’ en bij de workshop ‘Ontgrendel je verbeelding’ leer je actief schrijven en je verbeelding in te zetten bij het vormen van een verhaal.

Masterclass
Woordkunstenaar Derek Otte legt in zijn masterclass ‘Schrijven volgens een metafoor’ uit hoe je beeldspraak inzet om jouw verhaal te vertellen. Ben je benieuwd hoe een film gemaakt wordt? Tijdens de masterclass ‘Scenario schrijven’ beschrijft schrijver en regisseur Philip Huff hoe je scenario’s schrijft en wat er bij komt kijken.

In gesprek met
Soms zijn onderwerpen zo interessant dat je wel eens met de auteur in gesprek wilt. De Bossche Camiel Derkx bracht twee stripboeken uit over de bijzondere band met zijn gehandicapte broer Jordy. Hij vertelt over hoe je een stripboek met een bijzonder thema in eigen beheer uitbrengt en hoe je online- en offline-kanalen sterk kunt inzetten om publiciteit te genereren. Neem deel aan een interactief gesprek tijdens ‘Vrouwen vertellen’. Door te delen en te luisteren ontmoeten en inspireren we elkaar. Vergeet vooral niet om naar ‘Zin op Zondag’ te komen. Auteurs Susan Smit en Simone Atangana Bekono zijn te gast en vertellen over hun nieuwste werk.

Lezing
Wat kan een beeld uitdrukken dat in een tekst verloren zou gaan? Schrijfster en beeldend kunstenaar Florette Dijkstra vertelt over werelden tussen taal en beeld, fictie en non-fictie, kunst en kunstgeschiedenis.

Afsluiting Maand van het Schrijven
De Maand van het Schrijven zit propvol activiteiten voor iedereen die begint met schrijven of juist al goed op weg is. Met poëziefestival ‘Zin aan!’ wordt bij zowel Huis73 als de Sint-Jan de Maand van het Schrijven groots afgesloten.

September 2022 | Huis73 Den Bosch | diverse data en tijden. Voor het hele programma check je de agenda op www.Huis73.nl

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …