Online reis met theatermakers Novalis naar Tanzania

Ondanks dat er niet gereisd mag worden, vond er op 15 en 18 februari een spetterende uitwisseling plaats tussen de Vughtse Theaterwerkplaats Novalis en dansgroep Shine Africa uit Tanzania.

Via een livestream vanuit Dar es Salaam werd aan de theatermakers de Ngokwa-dans geleerd. Vol enthousiasme werd er aan beide kanten van de verbinding gewerkt. Er was duidelijk sprake van contact en verbinding. Het idee voor deze uitwisseling kwam van de van oorsprong Vughtse Esther Fransz, directeur van de Tanzaniaanse dansgroep. Volgens Esther Fransz raken de beide groepen elkaar door hun basale manier van met hun lichaam werken. Tijdens de workshop kwam goed naar voren hoe zonder woorden, door de twee groepen die elkaars taal niet spreken, werd gewerkt. “Ik houd van een uitdaging en ik zou wel vaker Afrikaans willen dansen. Dit was echt gaaf”, vertelt Nandi van Dieren, een van de deelnemende theatermakers.

Bijzonder
Voor Shine Africa was het een heel bijzondere workshop. Het was de eerste keer dat gewerkt werd met mensen met een verstandelijke beperking. Het was geweldig om een directe verbinding te zien, waarbij werd genoten van de interactie en het enthousiasme van de deelnemers. Jan van der Els en Erwin Dekker van Theaterwerkplaats Novalis complimenteren iedereen met hun danskunsten, vooral de favorieten van de dag: Nandi en Kevin! “We hopen in de toekomst meer van deze workshops te realiseren met de theatermakers van Novalis en hopelijk ook met andere organisaties!” zegt Esther Fransz. Theaterwerkplaats Novalis sluit zich hier graag bij aan. Het was voor zowel de theatermakers als de organisatie een onvergetelijke reis.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …