Onderhoud jij jouw dakgoten goed?

Ingezonden mededeling

Als je een eigen huis hebt, dan weet je dat er altijd wel iets te klussen valt. Er is altijd wel een kozijn dat weer opnieuw in de verf gezet moet worden, een scharnier dat gesmeerd zou moeten worden of een pakket plinten dat al een jaar in de opslag ligt en nu eindelijk eens moet worden bevestigd. Sommige klussen kunnen wel even uitgesteld worden, maar er zijn ook taken die je echt niet moet vergeten. Je dakgootonderhoud is een van deze dingen. Voer je dit geruime tijd niet uit, dan kan dat grote schade toebrengen aan je woning. Gelukkig zijn er mogelijkheden om te zorgen dat je nooit meer achter komt te lopen met je dakgootonderhoud. Wij laten je zien welke.

Maak van je dakgoot geen probleem
Een dakgoot heeft als functie om het hemelwater dat op jouw dak terechtkomt op de juiste manier af te voeren. Had je geen goot, dan stroomde het water gelijk vanaf het dak op de grond waardoor je tuin in een moeras verandert. Als het water in je dakgoot komt, wordt het vervolgens op de juiste manier afgevoerd. Je dakgoot moet dan echter wel goed schoon zijn. Een verstopte goot kan tot veel problemen leiden. Je moet daarom in ieder geval eens per jaar je dakgoot reinigen. In een goot hoopt vuil zich namelijk snel op. Denk hierbij aan bladeren, takjes, zand en ander vuil. Blijft dit lang liggen, dan wordt het eerst een smerig goedje en vervolgens droogt het op. Daardoor kan het gebeuren dat het hemelwater niet meer goed weggevoerd wordt en zich in de goot ophoopt. In het ergste geval stroomt je goot over en krijg je lekkage in je woning.

Je kunt deze klus uitbesteden
Niet iedereen vindt het leuk om eens per jaar de ladder op te gaan als het gaat over een dakgoot schoonmaken. Ook kan het zijn dat je inmiddels op leeftijd bent en liever niet meer dergelijke capriolen ondergaat. In beide gevallen kan het daarom interessant zijn om een Veilig Wonen verzekering af te sluiten bij Univé. Je kunt voor een luttel bedrag per maand realiseren dat er eens per jaar een specialist bij jou langskomt om de dakgoot schoon te maken. Jij hoeft dit zelf niet in de gaten te houden, de specialist houdt de agenda bij en neemt contact met je op wanneer het weer tijd is voor een schoonmaakbeurt.

Meer onderhoud uitbesteden?
Mocht het uitbesteden van je dakgootonderhoud je bevallen, dan kun je ook eens kijken naar de overige Veilig Wonen verzekeringen van Univé. Je kunt bijvoorbeeld ook het schoorsteenvegen uitbesteden alsook het onderhoud van je cv-ketel. Zo heb jij er geen werk van en toch kun je er zeker van zijn dat alles in goede staat blijft. Bekijk daarom de mogelijkheden even op de site van Univé.

Kijk ook bij

Verkoop 10 woningen in Marktveldplein gestart

Green Real Estate maakt bekend op 8 december 2023 te starten met de verkoop van …