Onafhankelijke cliëntondersteuning van Ouderen Samen

Bent u 55+ en woont u in Vught, Helvoirt of Cromvoirt? Dan kunt u zowel bij een nieuwe aanvraag voor een Wmo-voorziening als bij het verlengen van een bestaande voorziening een beroep doen op een ervaren, onafhankelijke cliëntondersteuner van Ouderen Samen. Er zijn in Vught ook onafhankelijke cliëntondersteuners die zich inzetten voor andere doelgroepen zoals jeugd en mensen met psychische problemen. Ook zij zijn te bereiken via Welzijn Vught.

De cliëntondersteuners van Ouderen Samen staan klaar om u te ondersteunen bij het in kaart brengen van uw vraag, uitleg te geven over de procedure, het voorbereiden van het keukentafelgesprek en het bijwonen van het keukentafelgesprek zelf. Naderhand kunnen zij het verslag van de klantmanager met u doornemen. Natuurlijk kan ook een familielid, zoon, dochter of vriend(in) bij het gesprek aanwezig zijn.

Vragen die inwoners stellen
Het lukt me niet meer om zelf het huis schoon te houden. Mijn gezondheid is het laatste jaar erg achteruitgegaan.
Ik heb onlangs mijn rijbewijs moeten inleveren en kan helaas niet met het openbaar vervoer reizen, omdat ik slecht ter been ben. Hoe kan ik op familiebezoek gaan en de contacten met mijn kinderen onderhouden, die ver weg wonen?
Ik heb mijn hele leven alles met de fiets gedaan. Onlangs ben ik enkele keren gevallen. Ik wil heel graag naar buiten kunnen blijven gaan en ben niet graag afhankelijk van anderen.
Het lukt me haast niet meer om naar boven te lopen. Een andere gelijkvloerse koopwoning is er gewoonweg niet in Helvoirt, Cromvoirt of Vught. Hoe kan ik dit oplossen?

Belangrijk om te weten is dat u zelf de regie houdt! Uw privacy is gewaarborgd.

Reacties
Reacties van mensen die gebruik hebben gemaakt van onafhankelijke cliëntondersteuning:
‘Verhelderend om van de cliëntondersteuner te horen hoe het allemaal werkt bij de aanvraag van een Wmo-voorziening.’
‘Ik ben zo blij dat ik ‘ja’ heb gezegd tegen cliëntondersteuning, want nu heb ik de rust kunnen bewaren tijdens het keukentafelgesprek.’
‘Fantastisch dat jullie de cliëntondersteuning gratis aanbieden; ik heb me heel erg gesteund gevoeld.’

Wilt u graag ondersteuning bij de aanvraag van een Wmo-voorziening? Stuur een mail naar info@ouderensamen.nl. U kunt ook bellen naar Welzijn Vught )073-6565350) en vragen of zij uw bericht doorgeven aan de cliëntondersteuners van Ouderen Samen.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …