Oliebollenveldloop, hét evenement voor iedereen

31 december op Zorgpark Voorburg

Traditiegetrouw staat de laatste dag van het jaar in het teken van de Oliebollenveldloop. Op Zorgpark Voorburg zijn verschillende parcoursen uitgezet voor dit fantastische hardloop- en wandelevenement. Iedereen kan meedoen op eigen niveau. Zo is er een kidsrun (1 km), het wandelparcours (2,5 of 5 km) dat rolstoelvriendelijk is en de trimloop (5, 10 of 15 km). Inschrijven kan op de dag zelf tussen 12.00 en 13.15 uur bij de Stenen Hut aan de Watertorenlaan 15, Vught (Zorgpark).

Elk jaar richt de Oliebollenveldloop zich op een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de Special Sport Dag (op 24 juni 2023). De Special Sport Dag is een dag die georganiseerd wordt waar sport, bewegen en ontmoeten centraal staan, want iedereen moet kunnen meedoen! De Special Sport Dag biedt een podium aan het huidige aanbod voor de Special-doelgroep. Verenigingen worden uitgenodigd een ‘clinic’ te geven en zichzelf en hun aanbod te presenteren aan de doelgroep. De kracht van dit specifieke concept is dat de doelgroep actief naar de dag wordt gehaald. De woongroepen die in Vught, Helvoirt en Cromvoirt zijn, worden gevraagd samen met hun bewoners naar deze dag te komen. Het gaat niet alléén om sporten en bewegen, maar ook om het ontmoeten en het genieten van een dagje uit.

De Oliebollenveldloop is een initiatief van Loopschool Wim Akkermans, (Sportloket) Reinier van Arkel, MOVE Vught, Buurtpreventie Vught en Samen Sterk in de Wijk. De organiserende partijen verwelkomen je graag op zaterdag 31 december tijdens de Oliebollenveldloop! Na afloop is er voor iedere deelnemer een medaille, een lekkere oliebol en glühwein (18+) of warme chocomel. In verband met de drukte en parkeergelegenheid is het verzoek zo veel mogelijk op de fiets te komen. Meer informatie is te vinden op www.vughtbeweegt.nl.

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …