Oisterwijk in de race voor De Boom van het Jaar

De Marialinde in Oisterwijk is nu al de meest markante boom van Brabant en is kanshebber voor de titel De Boom van het Jaar 2023. SBNL Natuurfonds in Leersum organiseert deze verkiezing voor het zesde jaar op rij. Help jij mee de Marialinde met haar rijke geschiedenis en bijzondere verhaal De Boom van het Jaar te maken? Breng dan voor 16 oktober je stem uit.

De imposante Marialinde staat in het historische centrum van Oisterwijk achter het Oude Raadhuis. Een boom met een rijke geschiedenis en vol bijzondere verhalen. Ongeveer 650 jaar oud en al eeuwenlang een plek van ontmoeting. Onder de linde werd vergaderd, recht gesproken, gefeest en gedanst. Ook werd hier de markt gehouden. En nog steeds komen mensen samen en genieten zij op het bankje rond de Marialinde. In de 19e eeuw was de Marialinde bijna dood, maar gelukkig groeide uit het vermolmde hart een nieuwe loot. En vervingen meerdere vergroeide losse stammetjes in de loop van de tijd de originele stam van binnenuit.

Breng je stem uit
De verkiezing De Boom van het Jaar draait niet om de dikste, oudste of mooiste boom, maar om markante bomen met een bijzonder verhaal. Ook dit jaar heeft de jury twaalf bomen genomineerd, een voor elke provincie. De nationale stemronde is gestart. Breng vóór 16 oktober je stem uit via www.deboomvanhetjaar.nl. De winnaar wordt ook de Nederlandse inzending voor de Europese verkiezing Tree of the Year.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …