V.l.n.r. wethouder Peter Pennings, Charlotte Beukeboom (directeur/bestuurder Woonwijze), Lauran van Poppel (projectontwikkelaar Van der Heijden Bouw) en Rob Hulsman (voorzitter van de Huurders Belangen Vereniging Woonwijze)

Officiële start bouw op Isabellaveld Vught

Maandag 26 augustus is officieel gestart met de bouw van 53 huur- en koopwoningen in het project De Hagen/Isabellaveld in Vught. De woningen worden opgeleverd in 2020. Isabellaveld is een historische plek waar begin 2019 nog 3 skeletten zijn gevonden; waarschijnlijk betreft het soldaten die zijn gesneuveld tijdens het beleg van ’s-Hertogenbosch in 1629, onderdeel van de Tachtigjarige Oorlog.

De genodigden voor de opening verzamelden zich op de bouwlocatie tussen de Postweg en de Prinsenlaan. Ze werden welkom geheten door Van der Heijden bouw- en ontwikkeling en van Wanrooij Bouw- en Ontwikkeling. Daarna werd de symbolische handeling verricht door vertegenwoordigers van alle betrokken partijen die afgelopen jaar hard met elkaar hebben gewerkt om dit mogelijk te maken. Eregasten hierbij waren de toekomstige bewoners van de 34 koopwoningen, die allemaal verkocht zijn. Daarnaast worden 10 sociale huurwoningen door Woonstichting Woonwijze verhuurd en 9 huurwoningen in de vrije sector door Borgdonck.

Duurzame sociale woningen
Alvorens de handeling te verrichten hielden enkele vertegenwoordigers een korte toespraak. Zo sprak Charlotte Beukenboom, directeur-bestuurder Woonwijze mede namens Rob Hulsman, voorzitter van de Huurders Belangen Vereniging Woonwijze: “We zijn blij dat we in samenwerking met de gemeente en Van der Heijden Bouw op deze prachtige plek 10 duurzame sociale huurwoningen kunnen realiseren.” Hendrik Hulscher, namens Borgdonck : “Wij zijn trots om op deze prachtige locatie invulling te kunnen geven aan de grote vraag naar ‘middeldure’ huurwoningen. De woningen gaan per omgaande in de verhuur.”

Blij met snelle start
Wethouder Pennings begon met een stukje geschiedenis en gaf aan dat “Het college van burgemeester en wethouders zeer verheugd is over de snelle start van de bouw van de 53 woningen op deze bijzondere plek in Vught. Het Isabellaveld kenmerkt zich door fraaie architectuur, aansluitend bij het karakter van Stadhouderspark en het nabijgelegen Fort Isabella. De toekomstige huizen voldoen ook uitstekend aan het Beeldkwaliteitsplan Isabellaveld fase 1. Met de bouw van deze huur- en koopwoningen geven we daarnaast een belangrijke impuls aan de Vughtse woningvoorraad, aansluitend bij de behoefte van de Vughtse doelgroepen starters en doorstromers.”

Daadkracht
Arno van der Heijden : “Het team heeft daadkracht getoond en door snelle besluitvorming en intensieve samenwerking met de gemeente Vught is in korte tijd het plan bouwrijp geworden.” Nu de bouw is gestart, zal al vrij snel het bijzondere prefabbouwsysteem van Van der Heijden te zien zijn. Deze werkwijze kenmerkt zich door veel in de fabriek geprefabriceerde onderdelen met ‘just in time’ leveringen op de bouwplaats. Hierdoor wordt overlast voor omwonenden beperkt, is het hoogste punt in een mum van tijd bereikt en ontvangen de eerste bewoners begin volgend jaar al de sleutel. Kijk voor meer informatie over de huurwoningen op: Sociaal : www.woonwijze.nl/isabellaveld, vrije sector : www.borgdonck.nl/project/vught.

Kijk ook bij

Twee nieuwe exposities in Museum Slager

Vanaf 12 december zijn in Museum Slager twee nieuwe exposities te zien: ‘Fotografie met een …