‘Oekraïne naar Kasteel Maurick’ op dinsdag 18 juni

Twintig jaar geleden trok bajanspeler Volodymyr Kurylenko naar Nederland om als straatmuzikant te spelen en sindsdien heeft hij een speciale band met ons land.

Kurylenko is een veelzijdig man die een conservatoriumopleiding en masteropleiding Internationaal Recht creatief combineerde. Hij zet zich in voor het behoud van het culturele erfgoed en in het bijzonder de authentieke bajancultuur, bajan is een Russische knopaccordeon. De titel ‘Schatbewaarder van het oude volkslied’ of de ‘Bartok van Oekraïne’ zou hem zeker niet misstaan. Hij was speciale gast op het Nationaal Accordeonconcours en ook te horen en zien op het VPRO tv-muziekprogramma Vrije Geluiden. Kuylenko brengt een virtuoze mix van volksmuziek, jazz, tango en klassieke muziek, steeds doordrenkt van zijn Slavische ziel. De derde dinsdag van de maand staan de deuren van Kasteel Maurick extra wijd open. Het is de gastheren een groot genoegen u te mogen ontvangen in het gerenoveerde kasteel en de gelegenheid te krijgen de exclusieve gastronomie te presenteren. Het exclusieve diner wordt afgewisseld met optredens door gerenommeerde musici.

Programma
Programma: 18.30 uur ontvangst en aperitief, 18.45 uur aanvang diner met amuses, 19.00 uur eerste optreden, 19.15 uur voorgerecht, 20.00 uur tweede optreden, 20.15 uur vervolg diner, 21.00 uur derde optreden, 21.30 uur vervolg diner, 21.45 uur café complet en 22.00 uur toegift. Reserveringen: Renske Verbers: renske@kasteel-maurick.nl of telefoon 073-20488028.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …