Octopus staat stil bij halve eeuw basketbal in Vught

EVBV Octopus, de Vughtse basketbalclub, bestaat dit jaar 50 jaar. Dat wordt gevierd op zaterdag 28 oktober met een dag vol sportieve én gezellige hoogtepunten. Naast actieve leden zijn natuurlijk ook oud-leden uit de rijke Vughtse basketbalhistorie welkom om het jubileum mee te komen vieren. Mogelijke toekomstige basketballertjes zijn welkom bij een clinic door veelvoudig international Henk Pieterse.

De Martinihal in Vught staat zaterdag 28 oktober de gehele dag in het teken van 50 jaar Octopus. De speciale jubileumcommissie heeft een programma in elkaar gedraaid, waarin voor elk wat wils zit. Centraal staat het familiegevoel van de Vughtse basketbalclub. Zo is er een speciaal jubileumshirt ontworpen, met daarop de tekst ‘part of the family’.  Dat shirt is gratis voor alle deelnemers aan de speciale basketbalclinic, waarmee het feestprogramma begint. Jongens en meisjes van 8 tot en met 13 jaar zijn tussen 10.30 en 12.30 uur welkom, ongeacht of ze nu basketballen of niét. De boomlange Henk Pieterse (2 meter 11!) verzorgt de clinic. Hij speelde maar liefst 101 wedstrijden voor het Nederlands team en weet als geen ander kinderen enthousiast te maken voor de basketbalsport. Aanmelden voor de clinic kan via de speciale jubileum-website: www.octopus50.nl. De kosten bedragen 5 euro, maar dat is dus inclusief het bijzondere T-shirt en wie weet nog wel méér verrassingen.

Oud-leden
De rest van het programma is vooral bedoeld voor leden en oud-leden van Octopus. Zo is er van 13.00 tot 14.30 uur een 3-tegen-3 toernooi. Inschrijven kan individueel via de website. De organisatie stelt de teams samen. Tussen 15.00 en 16.30 uur is er dan de Jubileumgame, tussen twee selecties van leden en oud-leden. Spelers en speelsters voor deze teams worden uitgenodigd. Voor het officiële element is er vanaf 16.30 uur de jubileumborrel, waarbij kan worden getoast op het rijke Octopus-verleden én op de toekomst. Tijdens deze borrel zijn er nog wat verrassingen te verwachten. Na een smakelijk Hollands jubileumdiner (opgeven via de website!) barst dan om 19.30 uur het jubileumfeest los. Dat is de ideale gelegenheid om oud-teamgenoten van weleer weer eens te spreken en samen herinneringen op te halen.

Aanmelden
Via www.octopus50.nl kunnen zowel leden als oud-leden aangeven aan welke onderdelen van het programma zij willen deelnemen. Op deze website is ook een overzicht te vinden van iedereen die zich al heeft aangemeld. Zaterdag 28 oktober: een dag om vrij te houden!

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …