Lotte (links) en Minke tonen trots de opbrengst van 132 euro

OBS De Koningslinde redt in één week tijd de wereld

Lotte en Minke, twee leerlingen uit groep 6b van OBS De Koningslinde uit Vught, hebben nét voor de zomervakantie begint een flessenactie op touw gezet. Ze werden getriggerd door hun IPC-thema ‘Red de wereld!’. In dit thema werd aandacht besteed aan diverse onderwerpen: plastic soep, het kappen van de regenwouden, vegetarisch/veganistisch eten, luchtvervuiling, etc.

De leerlingen maakten ook prachtige ‘mindmaps’ over het thema, schreven verhalen over hoe zij zouden overleven in de jungle, ontdekten op een kaart waar het regenwoud ligt en bedachten oplossingen voor bestaande wereldproblemen.

Uitdagen
Hun leerkracht, Annemarie Daams, daagde haar leerlingen uit om ook echt iets te doen om de wereld (een stukje) te redden. Lotte en Minke wilden graag een bijenhotel voor de school kopen. Lotte en Minke: “ Als de bijen uitsterven, dan komen er geen nieuwe planten en vruchten meer en dat vinden wij erg jammer.” Zelf bouwen lukte namelijk in één week tijd niet meer. De meiden zijn zelf naar hun directrice, Miron Hageman, gestapt om te vragen of deze actie bekendheid kon krijgen door de hele school. De directrice heeft hun vraag gedeeld met alle ouders. Hierdoor haalden de meiden een grote stapel flessen op. Ook in deze laatste schoolweek komen er nog elke dag leerlingen van de hele school naar groep 6b om flessen te brengen. Ook de andere leerlingen uit groep 6b kwamen met acties. Ook daar werd geld opgehaald voor insectenhotels of bouwden ze deze toch zelf, met behulp van enkele vaders.

Er werd besloten om het geld dat nog meer werd opgehaald samen te leggen en daardoor werd er een prachtig bedrag van 132 euro opgehaald. Dit geld wordt na de zomervakantie besteed aan een bijenhotel, dat wordt geplaatst op het terrein van De Koningslinde.

Kijk ook bij

Nieuw in Vught: Clubkadercoach

MOVE Vught en Zwaluw V.F.C. gaan komend jaar samenwerken op het gebied van clubkadercoaching. MOVE …