Nu toch echt de 40e winterwandeling ‘Te Voet Te Veld’

Het was in december 2020 de bedoeling om door middel van de 40e winterwandeling Te Voet Te Veld de Helvoirtse en Vughtse dorpsbewoners te laten ervaren in wat voor mooie omgeving ze wonen. Want vanaf januari 2021 zou Helvoirt onderdeel worden van de gemeente Vught. Een mooie manier om sportief te integreren.

Helaas, corona gooide roet in het eten en zelfs in 2021 ging de winterwandeling om dezelfde reden niet door. Maar nu ziet het ernaar uit dat de jubileumeditie wél kan plaatsvinden. Datum, doel en routes zijn bekend. Om aan het feestje een extra accent te geven, is dit jaar de 5 kilometerroute, ook wel gezinsroute genoemd, een speciale route door het dorp, met een leuke puzzelopdracht.

Routes
De routes 9 en 12 km gaan door het prachtige buitengebied via Landgoederen Sparrendaal, Jagershagen, diverse unieke Marggraff-bossen zoals Kapellebos en Elzenburg en het Helvoirts Broek. De pauzeplaats is bij Scouting JEEP Vught-Zuid aan de Bergenshuizenseweg 2. Alle routes zijn bewegwijzerd en alle deelnemers ontvangen een routebeschrijving. Op maandag 26 december (2e kerstdag) is het mogelijk om tussen 12.00 en 13.30 uur te starten vanuit Muziekzaal De Notenkraker (Oude School), Kastanjelaan 12, Helvoirt. Routes: 5, 9 en 12 km. Startgeld: t/m 17 jaar 2,50 euro, volwassenen 5 euro. In de Notenkraker worden snert, chocolademelk, glühwein, koffie en thee verkocht. Alle netto-opbrengst gaat altijd naar een goed doel.

Goede doel
Dit jaar is gekozen voor stichting WensAmbulance Brabant, die dit jaar 10 jaar bestaat en al heel veel mensen blij heeft gemaakt met het vervullen van een laatste wens in hun bijna afgelopen leven. De slogan van WensAmbulance Brabant is dan ook ‘Ieder mens heeft een laatste wens’. Nog een laatste keer het ouderlijk huis zien, naar familie toe of een dagje naar het strand. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet vanzelfsprekend. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog een keer naar hun favoriete plek. Ze worden die dag begeleid door professionele vrijwilligers. De ambulances zijn uitgerust met comfortabele, luchtgeveerde brancards en overige hulpmiddelen die nodig zijn voor een wensrit. Ook kan een familielid mee in de ambulance. Het vervoer met de ambulance is kosteloos. Kent u iemand die ernstig ziek is of hebt u zelf nog een laatste wens? WensAmbulance Brabant regelt het graag voor u. Kijk voor meer informatie op http://www.wensambulancebrabant.nl. Bel voor meer informatie over Te Voet Te Veld naar 06-10826054 of 06-10691311.

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …