Het Dagelijks Bestuur van NOVO3, v.l.n.r. Martijn van Engelen (voorzitter), Niek Persoon (secretaris) en Jules van der Steen (penningmeester)

NOVO3 gaat voor zendmachtiging

NOVO3, de online omroep voor Vught, Helvoirt en Cromvoirt, dingt mee naar de uitzendlicentie voor een lokale omroep Gemeente Vught die binnenkort vrij komt voor een periode van 5 jaar.

NOVO3 bestaat ruim 1 jaar en is in 2019 ontstaan door een onoverbrugbare kloof tussen de huidige publieke lokale omroep Avulo en vrijwel al haar vrijwilligers en het PBO. Zowel vrijwilligers als het PBO zagen zich 1,5 jaar geleden genoodzaakt te stoppen bij Avulo. Om de kennis en opgedane knowhow van de vrijwilligers niet verloren te laten gaan en vanwege hun ambitie om een volwaardige lokale omroep blijvend vorm en inhoud te geven, werd besloten tot een doorstart van dit team in de vorm van een online omroep: NOVO3.

40 enthousiaste vrijwilligers
Met 40 enthousiaste vrijwilligers, goed ingevoerd in de lokale samenleving, is in een jaar tijd een succesvol platform neergezet waarvan radio, video en een website deel uitmaken. Mede door inzet van een goede mediamix, gecombineerd met intensief gebruik van social media, kent de nieuwssite van NOVO3 inmiddels maandelijks 25.000 raadplegingen. Aan het motto van NOVO3 ‘Overal Thuis’ wordt betekenis gegeven door een laagdrempelige toegang tot een veelkleurige inhoud. NOVO3 beschikt over een eigen behuizing en een compleet ingerichte studio en presenteert in de weekends een volledige radioprogrammering met onder meer een actualiteiten-, sport- en cultuurprogramma.

Stichting in oprichting
De vereniging NOVO3 heeft een stichting in oprichting en beschikt over een dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester), aangevuld met een viertal taakgerichte bestuursleden voor de disciplines Techniek, Programmering, Nieuwsredactie en Communicatie. Hieraan zal binnenkort toegevoegd worden een bestuurslid namens de tv-tak. Verder beschikt NOVO3 over een Programma Beleidsbepalend Orgaan dat een goede afspiegeling vormt van de Vughtse samenleving.

Doelstelling
De hoofddoelstelling van NOVO3 is het verzorgen van omroepprogramma’s voor de gemeente Vught gericht op de behoefte van de in de gemeente levende maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke stromingen. NOVO3 wil een evenwichtig aanbod aan onderwerpen aanbieden op de website en via radio- en tv-programma’s waarin de actualiteit en de samenwerking met andere – sociale en culturele – platforms in Vught, Helvoirt en Cromvoirt een belangrijk aspect vormen.

Kijk ook bij

Afhaalbieb geopend

DePetrus is zeker nog gesloten tot 10 februari. De afhaalbieb is wel geopend. De afhaaltijden …