NOVO 3 staat 10 oktober de hele dag stil bij 1-jarig bestaan

NOVO3, de online omroep voor Vught, Helvoirt en Cromvoirt, staat op zaterdag 10 oktober op feestelijke wijze stil bij haar 1-jarig bestaan.

Het was me nogal een klus die veertig enthousiaste en ambitieuze programma- en nieuwsmakers aangingen in het voorjaar van 2019: een online omroep, met een live radioprogrammering in het weekend, doordeweeks een verrassende 24/7 muziek-mix en het onderhouden van een website die alle actuele ontwikkelingen in de gemeente Vught op de voet volgde en toonde. Bovendien moesten alle live-programma’s op elk gewenst moment terug te luisteren zijn.

Het 1-jarig bestaan is een feestje waard, vinden vrienden en leden van de vereniging NOVO3: een website met 20.000 pageviews per maand, een dagelijkse nieuwsbriefservice die gretig aftrek vindt, brede aanwezigheid op sociale media als Facebook, Twitter en sinds kort ook Instagram, legitimeren om nu al te spreken van een zeer goede start. Ook tijdens de heftige coronamaanden heeft de omroep laten zien dat ze haar betrokkenheid bij de Vughtse gemeenschap en haar motto Overal Thuis zeer serieus nam: er werd van maandag tot en met vrijdag een middagprogramma samengesteld dat inging op de problemen van een lockdown, dat aandacht had voor de vele thuisblijvers en thuiswerkers, dat de getroffen Vughtse middenstand een podium gaf en dat de luisteraars op de hoogte hield van alle corona-gerelateerde ontwikkelingen in Vught, Cromvoirt en Helvoirt.

Inmiddels staat er een stevige basis voor deze online omroep en wordt het tijd om door te bouwen. Het bestuur van NOVO3, onder voorzitterschap van Martijn van Engelen, beraadt zich op een volgende stap: de mogelijkheden daarvoor zijn er, voldoende ideeën ook en, de professionaliteit van de vele vrijwilligers biedt voldoende energie en ambitie voor een verdere groei van NOVO3.

Feestje
Maar eerst het feestje. Een bescheiden feestje! Op zaterdag 10 oktober zendt NOVO3 vanuit haar studio aan het Marktveld de live jukebox uit: verzoekplaten, wensen of andere mededelingen kunnen via whatsapp (06 82 28 85 48), telefoon (073 822 10 06) of het mailadres (studio@novo3.nl worden aangevraagd. Als klap op de vuurpijl zijn er de hele middag live optredens van de Vughtse toppers Jimi Bellmartin, Flemming en Bretney Brekelmans. Elk uur is er een gezellige radioquiz met mooie prijzen. Maar ook buiten is het feest: voor de studio op het Marktveld, wordt een loterij georganiseerd, en de Vughtse middenstand is zeer royaal geweest en heeft gezorgd voor aantrekkelijk gevulde enveloppen. Elke nieuwe vriend (€ 10.00 per jaar) die zich aanmeldt ontvangt bovendien een verrassingsenveloppe.

Programma zaterdag 10 oktober:
08.00 – 10.00 uur Jukebox, verzoekplaten met elk uur quiz met mooie prijzen
10.00 – 12.00 uur Blikveld, met o.a. terug- en vooruitblik NOVO3
12.00 – 18.00 uur Stand onder de studio aan het Marktveld: vriendenactie met tombola
12.00 – 14.00 uur Jukebox, verzoekplaten met elk uur quiz met mooie prijzen en
Jimi Belmartin (winnaar The Voice Senior) live
14.00 – 16.00 uur Jukebox, verzoekplaten met elk uur quiz met mooie prijzen en
Flemming (sing-a-song writer, band Baby Blue) live
16.00 – 18.00 uur Jukebox, verzoekplaten met elk uur quiz met mooie prijzen en
Bretney Brekelmans (Maurick musicals, MIK, Stars on Stage) live

Op www.novo3.nl lees, luister en kijk je naar NOVO3.
De NOVO3 radio-stream is ook te beluisteren via www.luisternovo3.nl:8002/stream. Deze link kan je ook koppelen aan een externe player zoals Sonos of VLC player. Er zijn ook alternatieven voor telefoon en andere devices via diverse apps zoals Juke, Online radiobox of RadioNED+.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …