Nog hogere korting bij actie ‘In elke tuin een boom’

Vanaf nu mag iedereen uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt een boom bestellen met dubbele korting! Dit betekent in de praktijk: u krijgt 25 euro korting op een boom (waarde van 2 kortingsbonnen); zeven bomen uit de lijst zijn nu gratis te bestellen (5 laagstam fruitbomen, de kleine gele kornoelje en de kleine (gewone) beuk). Bovendien vervalt de beperking dat per huishouden slechts één boom mag worden besteld. U mag er nu twee met dubbele korting bestellen: een voor uw achtertuin en een voor uw voortuin of twee in de achtertuin. Dat maakt natuurlijk niet uit. De inschrijving loopt door t/m 5 november. Maak er dus snel gebruik van, want op=op!

Waarom de aanpassing van de actie?
Burgerinitiatief KANT werkt al het hele jaar 2023 aan deze actie en merkt dat de bekendheid van de actie goed is. In eerste instantie werd gemikt op maar liefst 2.000 huishoudens die met korting een boom zouden bestellen. Sinds 1 oktober kunnen bomen worden besteld. Na ruim twee weken bestelperiode ziet KANT nu dat er nog niet zoveel mensen in actie komen. Daarom is de aantrekkelijkheid van het aanbod vergroot. De korting wordt verdubbeld, een zevental bomen wordt gratis en je mag per huishouden twee bomen met deze korting kopen.

Gewijzigde aanpak, zelfde doel
KANT werkt, samen met gemeente Vught, met een gelimiteerd jaarbudget. Met de aanpassing hoopt KANT alsnog minstens 500 adressen te bereiken. Daarmee komen er 1.000 bomen bij in particuliere tuinen! Dat vindt burgerinitiatief KANT nog steeds een prachtig resultaat. Het heeft immers in eerste instantie hoog ingezet. Op voorhand kon niet worden ingeschat hoe inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt konden worden geprikkeld om een (extra) boom in hun tuin te planten. Er is geleerd van ervaringen in andere gemeenten. En nu ook van de eerste twee bestelweken. KANT heeft erop ingestoken om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om een boom met korting te kunnen kopen. Nu wordt ervoor gekozen om aan te sluiten bij het succes van vergelijkbare acties in andere dorpen en steden: hogere korting en de mogelijkheid van gratis bomen!

Ik heb al besteld
Als u een van de mensen bent die al een boom heeft besteld in de periode van 1 t/m 17 oktober, dan krijgt u van stichting KANT in de loop van oktober een bedrag van 12,50 teruggestort op uw rekening. Zo hebt u dan ook de dubbele korting gekregen.

Vragen?
De vrijwilligers van burgerinitiatief KANT beantwoorden uw vragen graag. Op zaterdagochtend 21 oktober zijn ze van 09.30 tot 11.30 uur bij het Energie+Klimaatloket op het Moleneindplein 25. Ze ontmoeten u daar graag. Zeker als u hulp nodig hebt bij het bestellen of kiezen van een boom. KANT is op zondag 29 oktober ook aanwezig van 11.00 tot 16.00 uur bij Festival Futura in de Speeldoos in Vught. U kunt ook een e-mail sturen naar welkom@welkombijkant.nl of bellen naar 06-40326440. Of kijken op de actiepagina van de website welkombijkant.nl.

Kijk ook bij

Winterse Buitenbios bij Verkadefabriek

Na het succes van de eerste editie van Buitenbios im Schnee in 2022, nodigt de …