Noa Rabou wint NK

Noa Rabou pakt 2 titels tijdens NK skiën

Afgelopen week werden in Maria Alm de Nederlandse Kampioenschappen skiën gehouden. Meer dan 200 Nederlandse wedstrijdskiërs streden om de nationale titels in Reuzenslalom, Slalom en Combinatie.

Noa Rabou (15) uit Vught was met 2 nationale titels en een 2e plaats de meest succesvolle deelneemster. Op woensdag pakte ze op de reuzenslalom de 2e plaats achter haar half Oostenrijkse/half Nederlandse concurrente en vriendin Valentina Rings Wanner. Op vrijdag was ze de sterkste op de slalom en won daarmee ook de nationale titel op de Combinatie. Op de slalom had ze een voorsprong van maar liefst bijna 6 seconden op de nummer 2, een ongekend grote marge in het skiën. Noa is vorig jaar vanuit het Maurick College overgestapt naar het Skigymnasium in Saalfelden waar ze school en topsport combineert. Met deze titels heeft ze zich geplaatst voor een van de belangrijkste jeugdwedstrijden in het internationale skiën, Pinocchio Sci in Italië het officieuze WK voor scholieren. De wedstrijd die ze, op 13-jarige leeftijd, als eerste Nederlandse wist te winnen.