Buitenterrein met authentieke kampgracht en gereconstrueerde wachttorens (Foto: Jan Willem de Venster)

NM Kamp Vught ‘Best Onsite Experience’ in Nederland

Op 27 september heeft boekingsplatform Tiqets de ‘Regional Winners van de Remarkable Venue Awards 2022’ bekendgemaakt. Nationaal Monument Kamp Vught is benoemd tot ‘Best Onsite Experience’ in Nederland.

Met de Remarkable Venue Awards reikt Tiqets onderscheidingen uit voor de beste musea en attracties in Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje, Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De andere genomineerden voor de categorie Best Onsite Experience in Nederland waren het Koninklijk Museum, Museum Het Rembrandthuis en het STRAAT Museum, alle in Amsterdam. Nationaal Monument Kamp Vught was ook genomineerd in de categorie ‘Best Landmark’; hier is de Keukenhof tot winnaar benoemd.
Directeur Jeroen van den Eijnde is blij verrast met de onderscheiding. “Ons herinneringscentrum is gevestigd op een deel van het SS-concentratiekamp Vught. De kracht van de authentieke plek is wat een bezoek zo bijzonder maakt. We vertellen verhalen, maar juist de historische plek maakt deel uit van het verhaal. De beklemming van het gevoel van onvrijheid kun je anno 2022 nooit écht ervaren, maar komt hier wel héél dichtbij.”

Stemmen voor publieksprijs
Bezoekers van over de hele wereld kunnen tot 19 oktober stemmen op hun favoriete musea en attracties, waardoor een museum of attractie Global Winner kan worden in een van de zeven categorieën. Stemmen kan via Tiqets.com. De Global Winners worden bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse ceremonie tijdens de Tourism Innovation Summit (TIS) in Sevilla op 2 november.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …