NLdoet in Noord-Brabant afgelast

In verband met de corona-griep situatie in Noord-Brabant hebben de voorzitters van de drie veiligheidsregio’s in Noord-Brabant (burgemeesters) dinsdag 10 maart om 16:00 uur een persconferentie gegeven in het stadhuis van ’s-Hertogenbosch. Hierin hebben zij inwoners van Noord-Brabant opgeroepen tot 7 dagen van sociale onthouding, tot en met 16 maart, ter bescherming van de ouderen en kwetsbaren in de provincie.

De activiteiten van NLdoet dit weekend zijn tijdens de persconferentie niet verboden. Zij zijn kleinschalig en vinden veelal buiten plaats. Het Oranje Fonds raadt aan om de NLdoet activiteiten in Noord-Brabant af te gelasten. Wij sluiten ons bij dit advies aan.

De NLdoet activiteit annuleren doe je via je ‘Mijn Oranje Fonds account.‘ Dan verdwijnt de activiteit van de NLdoet website. Kies bij het annuleren van de activiteit als reden voor ‘verzetten’. Je ontvangt dan automatisch een mail ter bevestiging, met daarin ook verdere uitleg over wat je kunt/mag doen met de ontvangen financiële bijdrage. Als de verzette activiteiten voor juni worden uitgevoerd dan zal er vanuit het Oranje Fonds geen financiële verrekening volgen.

Breng bij afgelasting de vrijwilligers en bedrijven/organisaties die zich hebben aangemeld op de hoogte van de afgelasting. Dat voorkomt dat zij voor niets komen op 13 of 14 maart. Houd contact met de vrijwilligers en bedrijven/organisaties vanwege hun getoonde belangstelling voor je organisatie en voor het verzetten van de NLdoet activiteiten.
Het spijt ons dat we tot het afgelasten hebben moeten besluiten, maar qua gezondheid kun je beter voorkomen dan genezen.

In ’s-Hertogenbosch en Vught waren 80 activiteiten georganiseerd door 65 organisaties. De organisaties zochten 1321 vrijwilligers. Tot gisteren hadden zich bijna 1.000 vrijwilligers aangemeld. Samen met de eigen vrijwilligers zouden meer dan 1.300 mensen actief zijn geweest tijden NLdoet 2020.

Kijk ook bij

Winterse Buitenbios bij Verkadefabriek

Na het succes van de eerste editie van Buitenbios im Schnee in 2022, nodigt de …