Home / Algemeen / NK F5B-wedstrijd modelzweefvliegen
Patisserie De Rouw

NK F5B-wedstrijd modelzweefvliegen

Op zaterdag 14 juli zal, indien het weer dat toelaat, tussen 10.00 en 16.00 uur de aftrap plaatsvinden van de NK F5B-wedstrijd op het modelvliegveld van Modelvliegclub The Hawks, aan de Rijskampenweg in de Gement te Vught.

Het betreft hier een zweefwedstrijd rakkenvliegen. Deze spectaculaire sport wordt beoefend met een snel modelzweefvliegtuig, voorzien van een elektromotor, die in 200 sec. een afstand van 150 meter zo vaak mogelijk, zonder motor, wordt doorgevlogen. Zodra het vliegtuig de A- of B-lijn passeert, zorgen zij ervoor dat een akoestisch signaal klinkt, de piloot weet dan dat hij de lijn gepasseerd is en keert het vliegtuig. Buiten de rakken mag de motor maximaal 10 maal ingeschakeld worden en zal supersnel weer hoogte winnen. Elektronica en scheidsrechters zien erop toe dat alles volgens de regels verloopt.

Leden van The Hawks en van het F5B-team zullen ter plaatse tekst en uitleg geven. De toegang is gratis. Informatie is ook te vinden op de website van The Hawks: www.thehawksvught.nl.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

High tea bij het Lambertuspodium op 29 februari

Op zaterdag 29 februari vanaf 15.00 uur verzorgt het Lambertuspodium een bijzondere high tea in …