NK Drone Race in Vught

Op 19 mei vindt bij VMVC The Hawks in Vught een rankingtoernooi van het KNVvL NK Drone Race 2018 plaats. De beste piloten van Nederland strijden met razendsnelle racedrones voor het Nederlands kampioenschap. Wil jij ook zien hoe de piloten hun drones op hoge snelheid over het spectaculaire parcours manoeuvreren? Kom dan zeker even kijken! Alle rankingwedstrijden zijn gratis te bezoeken.

Maak kennis met de sport van de toekomst! Kom met eigen ogen aanschouwen hoe de beste droneracers van Nederland met hun drones op hoge snelheid over een parcours vliegen tijdens het KNVvL NK Drone Race 2018 rankingtoernooi in Vught. De wedstrijd wordt van 11.00 tot 17.00 uur gehouden bij The Hawks. Het rankingtoernooi is een van de zeven toernooien die dit seizoen worden georganiseerd bij verschillende modelvliegverenigingen door heel Nederland. Entree tot de evenementen is voor bezoekers volledig gratis.

Droneracing is de ultieme combinatie van gaming en Formule 1. De piloten vliegen met zelfgebouwde racedrones die zijn uitgerust met een First Person View (FPV) camera. Via een speciale videobril kijken zij mee door de ogen van de drone en proberen zij zo snel mogelijk over het parcours te vliegen. Er wordt op hoge snelheid geracet door bochten en obstakels, waarbij behendigheid, reactievermogen en stressbehendigheid onmisbare eigenschappen zijn. De sport wordt steeds populairder bij jong en oud en wordt ook wel gezien als ‘the next big thing’ in de racewereld. De NK Drone Race-wedstrijden vinden plaats op outdoorlocaties, waardoor je als toeschouwer van een heerlijke dag in de buitenlucht geniet.

Tijdens het NK Drone Race rankingtoernooi kunnen deelnemers punten verdienen voor het klassement door de snelste rondetijden neer te zetten. De beste drie resultaten van de in totaal zeven rankings worden meegeteld in het algemeen klassement. De tweeëndertig racers met de meeste punten gaan uiteindelijk door naar de finale, die eind van het jaar wordt gehouden. Hier wordt uiteindelijk beslist wie wordt gekroond tot kampioen van Nederland.

Het NK Drone Race wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) in samenwerking met alle aangesloten vliegverenigingen. Er worden dit jaar races georganiseerd in Oosterhout, Vught, Eburg, Veendam, Deventer, Emmeloord en Wilbertoord. Meer informatie over het NK Drone Race is te vinden op www.nkdronerace.nl.

Adres : VMVC The Hawks, Rijskampenweg, Vught.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …