Het huidige personeel van Nieuwkoop

Nieuwkoop al 60 jaar beleving

’60 jaar beleving’. Dat is het motto van het jubileum dat Nieuwkoop Automotive Group dit jaar viert. Ooit klein begonnen aan de Helvoirtseweg in Vught groeide het bedrijf uit tot een multidealer in ’s-Hertogenbosch. Het hele jubileumjaar door trakteert Nieuwkoop op volop voordeel en verrassende acties. Een speciaal jubileumlogo vormt nog maar de aftrap van het feest.

Frans Nieuwkoop startte 60 jaar geleden in Vught met een klein autobedrijf. Daar werd dag en nacht gewerkt en dat trok vooral veel klanten uit de bouwwereld. Al vrij vlot volgde  een verhuizing naar even verderop aan de Helvoirtseweg, waar het autobedrijf de beschikking kreeg over een eigen tankstation. Aan de Boschmeersingel in ’s-Hertogenbosch werd ook een vestiging geopend, onder de naam NIGA. Het was uiteindelijk de te vroeg overleden Cok Nieuwkoop die het huidige filiaal aan de Hervensebaan in ’s-Hertogenbosch opende. Daar werd in 1979 het toen totaal nieuwe ‘alles-onder-één-dak-concept’ geïntroduceerd, een voor die tijd ongekend dealerconcept.

Modern autobedrijf
Anno 2017 is Nieuwkoop Automotive Group nog altijd een modern autobedrijf, waar de merken Mazda, Alfa Romeo, Fiat, Abarth, Suzuki en Jeep worden gevoerd. Daarnaast is het bedrijf importeur én dealer van de Duitse campermerken Euro Mobil en Forster. Ook fungeert Nieuwkoop als servicedealer voor de merken Saab en Skoda. Doordat er binnen de familie Nieuwkoop geen opvolging was, werden de activiteiten per 1 januari 2014 overgedragen aan twee nieuwe eigenaren Henk van ’t End en Kees Smeulders. Die eerste roemt de  beleving binnen alle geledingen van het oorspronkelijke familiebedrijf: “Die sluit naadloos aan bij onze bedrijfsvoering. Nieuwkoop is al 60 jaar een begrip in ’s-Hertogenbosch en omgeving en staat bekend om de service, dienstbaarheid, gastvrijheid én het complete scala aan merken.”

Volop activiteiten
Het 60-jarig bestaan van Nieuwkoop Automotive Group gaat uiteraard niet onopgemerkt voorbij.  Er zijn volop activiteiten. Van ’t End wil daarover nog niet alle details prijsgeven: “Er komen voortdurend wisselende aanbiedingen op al onze merken. Daarnaast introduceren we nieuwe modellen. Bovendien kunnen onze klanten het gehele jubileumjaar door de gratis ’60 jaar Nieuwkoop’ Jubileum Check uit laten voeren. Dat kan op het moment dat het voor die trouwe klant het beste uitkomt. Onze technici controleren de auto dan grondig op maar liefst 32 essentiële punten.” Alles over de jubileumactiviteiten is terug te vinden op de speciale website.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …