Nicole Rabou

Nieuwjaarsconcert Vughts Mannenkoor

Zondag 7 januari om 12.00 uur geeft het Vughts Mannenkoor in Theater de Speeldoos het traditionele nieuwjaarsconcert. In dit 1e concert van de 2e eeuw zingt het koor samen met Christina Karennovics en Nicole Rabou de sterren van de hemel. Tevens wordt er feestelijk afscheid genomen van dirigent Coen Swinkels. Kaarten zijn voor 15 euro -jongeren 12,50- te bestellen via www.theaterdespeeldoos.nl of aan de kassa.

In 2017 heeft het Vughts Mannenkoor met veel succes het 100-jarig jubileum gevierd. Het begon met een feestelijk nieuwjaarsconcert in de Speeldoos, al snel gevolgd door een geslaagde receptie in restaurant In ’t Groene Woud en een magnifiek jubileumconcert in het Jheronimus Bosch Art Center met Tania Kross als solist. Na een geslaagd optreden in de Sint-Janskathedraal en een eindejaarsconcert in Huize Elisabeth, mocht het koor van een welverdiende zomervakantie genieten om vervolgens de jubileumactiviteiten voort te zetten met de Vliegende Concerten en een grandioos Meezingfestijn in het Maurickcollege samen met een aantal Vughtse koren, begeleid door Harmonie Kunst en Vriendschap. Onlangs heeft het Vughts Mannenkoor het jubileumjaar afgesloten met een geslaagd Ceciliafeest, waar de jubileumcommissie uitvoerig werd bedankt. Zoals u ziet een uitbundig programma, dat alleen mogelijk was door de inzet van velen en de financiële ondersteuning van veel grote en kleine sponsors, die de vereniging hier nogmaals bedankt.

Afscheid
Na dit geslaagde jaar volgt op 7 januari het nieuwjaarsconcert, het 1e concert van het 2e centennium! Dit concert staat in het teken van het afscheid van dirigent Coen Swinkels. Het programma voert de bezoekers door de hoogtepunten van 15 jaar mannenkoormuziek met als absoluut hoogtepunt ‘La Danza’ van Rossini met Christina Karanovics als solist. Zij zingt ook nog een aantal solostukken. Altsaxofonist Nicole Rabou, winnaar van het Maurick Muziekconcours, speelt de Aria van Bozza. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Margret Bekkers. Na afloop is er gelegenheid Coen Swinkels persoonlijk te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor het koor

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …