Nieuwe wisselexpositie ‘Pelgrimage’ in MUBO

Na de zomersluiting is Museum Boxtel weer open voor publiek met ingang van zaterdag 11 september met de start van de nieuwe wisselexpositie ‘Pelgrimage’ van het kunstenaarsechtpaar Annelies van Rijn en Stephan van den Thillart. Een expositie met kunstwerken gebaseerd op indrukken die zij hebben opgedaan tijdens hun voettocht van Nederland naar Zuid-Europa en terug. De expositie loopt tot en met zondag 7 november.

De pelgrims/kunstenaars Annelies en Stephan wandelden een jaar lang door de natuur met rugzakken, tentje, een wandelkar en de hond Dora. Een voettocht van 7000 kilometer vanuit Berghem via België, Frankrijk en Zwitserland naar Rome in Italië. En verder via Sardinië, Corsica, Frankrijk, Luxemburg en België weer terug naar huis. Lopen door het landschap, in het landschap en met het landschap onder de vleugels van de hemel. En dan de ontmoetingen met en de hartelijkheid en behulpzaamheid van de mensen. Het heeft het mensbeeld van Annelies en Stephan bijgesteld. De opgedane indrukken zijn verwerkt in wat er in de expositie is te zien. De kunstwerken het ‘Icoon van samenzijn’ en ‘Samen op pad’ symboliseren hun samenzijn. Daarnaast prachtige textielvormen gebaseerd op patronen in het landschap, sculpturen van mens, kar en hond als symbool van de voettocht. Kortom, een expositie met prachtige kunstwerken met een verhaal en symboliek. De moeite van een bezoek meer dan waard. Annelies en Stephan zijn regelmatig aanwezig in MUBO voor uitleg over hun werk en om met bezoekers in contact te komen.

Om een beleving te geven van hun voettocht staat onder leiding van beide kunstenaars op 16 en 30 oktober een ‘pelgrimstocht’ van Boxtel naar Vught op het programma. De tocht van circa 12 km start om 11.30 uur vanuit MUBO en zal circa 3 uur duren. Daaraan voorafgaand bent u vanaf 10.30 uur al welkom in MUBO om de expositie met introductie en rondleiding te bezoeken en een kop koffie te drinken. Aanmelden is verplicht en kan nu al op info@muboboxtel.nl of 06-16041898. De kosten zijn € 5,00 (met museumkaart € 2,00). Meldt u snel aan in verband met het beperkt aantal van 15 wandelaars.

Tijdens de looptijd van de expositie staan ook twee lezingen geprogrammeerd. De eerste op zondag 26 september om 11.15 uur door journalist en filosoof Ralf Bodelier over zijn ‘voettocht van Jeruzalem naar Bouillon’. De tweede lezing vindt plaats op zondag 24 oktober om 11.15 uur over ‘Zen, Kunst en Kinhin’ door zen-leraar Kees van den Muijsenberg. Aanmelden kan nu al op info@muboboxtel.nl of 06-16041898. Entree voor de lezing is € 5,00 (met museumkaart € 2,00).

Als gecertificeerd museum houdt MUBO zich natuurlijk aan het coronaprotocol van de museumvereniging. Dat betekent dat het museum coronaproof is gemaakt onder het motto ‘veiligheid voor alles’ voor bezoekers en medewerkers. Meer info over een coronaproof bezoek aan MUBO vindt u op de website www.muboboxtel.nl.

Entree voor de expositie is € 4,00 (gratis met museumkaart). Voor kinderen vanaf 12 jaar € 2,00. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. MUBO is open op zaterdag en zondag van 13-17 uur.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …