Sander en Ton Kanters in de nieuwe vestiging in Vught

Nieuwe winkel voor ‘gezond genieten’: groente & fruit, kant-en-klaar eten, maaltijdservice en catering

Twee broers. Foodretailers pur sang. Al van kindsbeen af in de SRV-wagen van hun ouders. Ton en Sander Kanters uit Boerdonk, een kerkdorp onder Erp met zo’n 800 inwoners in de gemeente Meierijstad. Zij namen de SRV van hun ouders over. In 2006 stopte Sander en begon een AH-winkel in Erp tot afgelopen januari. Acht jaar geleden stopte Ton en sloeg zijn vleugels uit naar Schijndel en begon daar een zaak met de gemaksformule ‘Ton Kanters Gezond Genieten’. Nu verrijken ze Vught vanaf vandaag met een winkel waar je behalve groente en fruit, een ruim assortiment aan verse producten kunt vinden die dagelijks door hun koks worden bereid. Vlak naast de ingang naar Jumbo aan de Raadhuisstraat in ons mooie Vughtse Hart en volgens hetzelfde concept als in Schijndel.

Door Ada Imming

Sander Kanters vertelt: “Mijn broer en ik werken al samen sinds we van school zijn. De zaak in Schijndel heeft zich steeds verder ontwikkeld terwijl ik in mijn AH werkte. Die credits zijn echt voor mijn broer Ton. Er werken 30 mensen van wie 9 constant in de keuken. Want er komt heel veel uit eigen keuken. Je kijkt je ogen uit als je ziet wat daar gebeurt. Alles is vers en zoveel mogelijk van Nederlandse bodem. Maar mensen willen het hele jaar door alle groenten en fruit eten, dus moeten we het ook weleens daar gaan halen waar het groeit, in andere landen”.
En wat is al dat lekkers dat daar bereid wordt?

Tweede winkel
Het winkelassortiment bestaat naast groente en fruit uit verse soepen, verse klant-en -klare maaltijden, salades, rauwkosten, verse sappen en smoothies, wraps en pizza’s, broodjes en loempia’s en nog veel meer. Broer Ton en Sander liepen al langer met het idee voor een tweede winkel als in Schijndel. De toekomstvisie en de belangen van Sander en AH kwamen niet overeen dus werd het zoeken naar een winkel een nieuwe uitdaging. Van een nieuwe winkel krijgt Sander ook weer nieuwe energie. “Vorig jaar juni hebben we een plan gemaakt en in januari was de overdracht van de AH naar de nieuwe franchisenemer. We zijn in de regio gaan kijken naar een nieuwe winkel met als basis Schijndel. We moesten steeds verder weg zoeken want we wilden een locatie naast een supermarkt, waar mensen boodschappen doen en gericht met het eetmoment bezig zijn.”

Gezonde levensstijl
“Vanuit de branche-organisatie hoorden we dat dit pand in Vught leeg stond en dat is voor ons ideaal. Tussen de Jumbo en Albert Heijn. We hebben eind december opdracht gegeven aan de interieurbouwer en die moest in vijf weken het werk klaren. Er moest van alles aangepast worden want de tekeningen kloppen nooit helemaal. Maar het is gelukt!” We gaan hier in Vught werken met 8 mensen die na de eerste week ook zelf gaan produceren. Een heel nieuw team uit de regio. Wij gaan altijd voor A-kwaliteit en doen er veel aan om de standaard te verhogen en zoveel mogelijk uit de regio te halen.”
Omdat gezonde voeding steeds belangrijker wordt en een gezonde levensstijl bijdraagt aan een fit en energiek gevoel vind je in de winkel ook een ruim assortiment aan noten en zuidvruchten, superfoods en koolhydraatarme producten met het ‘Ton Gezond Keurmerk’. Deze producten zijn specifiek geselecteerd door Schijndelse gezondheidsconsulent en voedingsdeskundige Chantal Kristen van ABC-Gezond.

Maaltijdservice en catering
Behalve alle heerlijkheden die je zo in de winkel kunt kopen biedt Kanters een maaltijdservice die vers bereide maaltijden op twee dagen in de week gratis thuisbezorgt. De maaltijden worden persoonlijk afgegeven of, in overleg, in de koelkast geplaatst. Zo is er ook wat sociale controle bij (alleenstaande) ouderen en anderen die daar behoefte aan hebben. Het thuis kunnen blijven eten zorgt op deze manier voor meer zelfredzaamheid.
Wie graag een feest wil laten cateren kan ook bij Kanters terecht. Van bourgondische tot broodjesbuffetten is er veel mogelijk en voor ieder wat wils. Alle informatie is te vinden op www.tonkanters.nl.

In de week vóór de opening liepen er veel nieuwsgierige mensen binnen die al een kijkje wilden nemen. Vanaf vandaag, 4 maart, is iedereen welkom via de voordeur aan de Raadhuisstraat of de zijdeuren aan de galerij naar Jumbo.

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …