Home / Algemeen / Nieuwe vriendschappen in de buurt
Patisserie De Rouw
Foto Wilma Berends

Nieuwe vriendschappen in de buurt

In Vught zijn diverse ‘Leuke luitjes’ op zoek naar buurtgenoten met dezelfde hobby. Leuke luitjes zijn geïnteresseerd in nieuwe vriendschappen. Ze willen hun hobby uitoefenen met buurtgenoten van dezelfde leeftijd. Na een eerste kennismaking online, volgt vaak de kennismaking bij een kopje koffie. Als het klikt kunnen ze gezellig samen op stap.

Hoe vind je elkaar?
Iedereen kent wel iemand die eenzaam is of niemand meer heeft om zijn hobby uit te oefenen. Meer dan een derde van de Nederlanders heeft eenzaamheidgevoelens en dat zijn niet alleen oudere mensen. In de week van de eenzaamheid zijn er diverse initiatieven tegen eenzaamheid. Ronald, Wilma en Lukas gingen samenwerken om iets te doen aan eenzaamheid bij ouderen. Wilma Berends: “Bestaande maatjes vallen soms weg als je ouder wordt en hoe vind je dan nieuwe maatjes voor de gezelligheid of om actief te blijven? Met je laptop, je tablet of je smartphone natuurlijk! Jongeren doen dat en ouderen kunnen dat ook.”

Fietsen, wandelen, cultuur, een hapje eten
’Leuke luitjes’ is ontwikkeld speciaal voor ouderen vanaf 60 jaar. Evelien en Ingrid vonden elkaar op Leuke luitjes en gingen samen een bakkie doen. Het klikte en ze gingen vaker afspreken. Leuke luitjes zijn dus dichterbij dan je denkt en ze willen ook fietsen, wandelen, samen koffiedrinken of samen eten, naar een museum, concert of samen aan de slag met fotocamera of de breipennen. Joke: “Ik heb ondertussen al 4x met Anja afgesproken en er staan nog twee afspraken gepland. Volgens mij is dit een fijn, langdurig contact aan het worden.”

Leuke luitjes vinden in jouw buurt
Alle 60-plussers zijn welkom bij Leuke luitjes. Anderen gingen al voor, zoals te zien is op de website www.leukeluitjes.nl. Deelname is gratis. ‘Leuke luitjes’ kan dit gratis doen voor ouderen dankzij steun van fondsen, zoals het Oranjefonds en door donaties. En ook omdat de mensen achter ‘Leuke luitjes’ zich onbetaald inzetten voor meer gezelligheid en minder eenzaamheid.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

DePetrus vraagt hulp van vrijwilligers

Ingezonden mededeling Binnen Ontmoetingscentrum DePetrus werken vijf organisaties samen: bibliotheek Babel, het Vughts Museum, Stichting …