Marcel Ploegmakers (l) en Henk Engel

Nieuwe voorzitter ‘Buddyhulp’

Per 1 februari heeft Stichting Buddyhulp een nieuwe voorzitter. Marcel Ploegmakers neemt het stokje over van de huidige voorzitter Henk Engel. Als iemand het moeilijk heeft of het alleen niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken. Stichting Buddyhulp helpt dan. Buddyhulp koppelt betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die dat even nodig hebben. Zoals mensen die ernstig ziek zijn of mensen die eenzaam zijn. Maar ook mensen die, om wat voor reden dan ook, een tijdje buiten de samenleving kwamen te staan. Buddyhulp is er voor buddy’s en cliënten uit de gemeente ’s-Hertogenbosch, Bokhoven, Empel, Engelen, Nuland en Vinkel en de gemeente Vught (Helvoirt, Cromvoirt en Vught). Een buddy helpt vrijwillig, kosteloos en doelgericht. In principe voor één jaar, met een eventuele verlenging van nog een jaar.

Henk Engel heeft aan de oorsprong gestaan van de stichting. Eerst als kwartiermaker en vanaf 1 januari 2014 formeel als voorzitter. Dankzij zijn enthousiasme, betrokkenheid en uitgebreide netwerk heeft de stichting een flinke groei door kunnen maken in de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Vught. Begon de stichting in 2014 nog met 3 buddy’s, nu helpen jaarlijks gemiddeld 50 buddy’s vele mensen vooruit in de gemeenten, wanneer ze het zelf even niet redden. Met grote waardering voor de wijze waarop Henk Engel zich heeft ingezet voor Stichting Buddyhulp, heeft het bestuur Henk afgelopen week benoemd tot erevoorzitter.

Uitdagingen
Marcel Ploegmakers is eigenaar van Arthur & Brent Merkstrategen en sinds 2017 bestuurslid van de stichting. Marcel is goed bekend met de organisatie en de uitdagingen die er zijn. “Er staat een volwassen organisatie met betrokken vrijwilligers. De komende jaren willen we ons verder professionaliseren en samen met andere organisaties een nog beter vangnet zijn voor mensen die het even goed kunnen gebruiken”, aldus Marcel. “Daarvoor zijn nieuwe buddy’s meer dan welkom, willen we onze opleiding en ondersteuning aan de buddy’s versterken en gaan we op zoek naar meer donateurs en sponsors om ook financieel gezond te blijven.”

Kijk ook bij

Verrassende winnaars op grootste degen-schermtoernooi van Nederland

Afgelopen weekend werd in Rosmalen de tweede editie gehouden van wat nu al is uitgegroeid …