Nieuwe voorstelling Toneelclub Doe’k

Sinds 1984 speelt Toneelclub Doe’k jaarlijks een aantal voorstellingen in Theater de Speeldoos. Na het succes van ‘Kroeg of Kabberdoes?’ begin 2018, komt de Vughtse toneelclub op 17, 18 en 19 januari met een gloednieuwe voorstelling waarin opnieuw alle spelers van de club op de planken zullen verschijnen.

‘Een Koekje van Eigen Deeg’ gaat over het reilen en zeilen binnen de koekfabriek van de eigenzinnige en corrupte Govert Grofsuycker. Een man met een gebruiksaanwijzing! Hij behandelt zijn personeel als grofvuil en besteedt zijn aandacht liever aan assistente Suus, die bij gebrek aan hersencellen haar positie in het bedrijf naar hartenlust probeert te beschermen met haar specifieke ‘kwaliteiten’. De rechterhand van Govert en manusje van alles is Felix Strik. Terwijl hij zelf denkt plaatsvervangend directeur te zijn, wordt hij in de fabriek uitgekotst door het personeel en neemt ook de directeur hem eigenlijk helemaal niet serieus. Als Simon, het hoofd van de werkplaats, weer eens te laat komt, ontslaat Felix hem direct en kan later ook schoonmaakster Nely haar spullen pakken. Wanneer er tot overmaat van ramp een enthousiaste sollicitant langskomt met vergevorderde ideeën voor de bouw van een robot die ál het werk kan overnemen, pakt Felix zijn kans en bespeelt hij de directeur om vervolgens het voltallige personeel de laan uit te kunnen sturen. De maat is vol! De koek is op! Het personeel verenigt zich en komt in actie met een sluw plan dat moet voorkomen dat de fabriek in handen blijft van Govert Grofsuycker en zijn slijmerige handlanger. Kortom, een voorstelling vol humor, hilariteit, list en bedrog.

Kaarten
Op donderdag 17 januari wordt een matinee gespeeld om 14.00 uur. Vrijdag 18 en zaterdag 19 januari zijn er avondvoorstellingen om 20.00 uur. Er zijn nog kaarten en reserveren kan via www.toneelclubdoek.nl of telefonisch bij Theater de Speeldoos: 073-6565588 tussen 13.00 en 17.30 uur.

Kijk ook bij

DePetrus gesloten met Pinksteren

Op zondag 28 en maandag 29 mei is DePetrus gesloten. Op dinsdag 30 mei is …