(Foto: hoffotograaf Cees Ringelberg)

Nieuwe vlag voor Dommelbaorzedurp

Op dinsdag 17 januari mocht het bestuur van Dommelbaorzedurp met trots de eerste vernieuwde Dommelbaorzedurpse vlag aanbieden aan burgemeester Roderick van de Mortel en Hans Meijs.

Hans Meijs, voorzitter van CV De Knolderapen, uitte aan het begin van dit carnavalsseizoen in een brief aan het bestuur van Dommelbaorzedurp zijn gemengde gevoelens over de gelijkenis tussen de Vughtse blauw-gele carnavalsvlag en de vlag van Oekraïne, een land dat momenteel in een vreselijke oorlog verwikkeld is. Een schrijnend contrast. Zijn wens was een duidelijk onderscheid tussen beide vlaggen. Het bestuur werkte dit idee verder uit. Op 17 januari werd in het raadhuis de vernieuwde vlag onthuld. Burgemeester Van de Mortel en Hans Meijs mochten uit handen van Burgermoejer Ties van Maurick tot den Pickensteeg als eersten een exemplaar in ontvangst nemen.

De Dommelbaorzedurpse vlag is vanaf 20 januari te koop bij de volgende verkooppunten: Slijterij de Slijter – Moleneindplein 112; Dit of Dat – Kempenlandstraat 3a; Sigarenmagazijn De Sport – Helvoirtseweg 52; Primera – Moleneindplein 58; Marinus – Marktveld 54.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …