Louis Wetzer en dorpsdichter Petra van den Eerenbeemt voor DePetrus

Nieuwe vitrine aan DePetrus

De oplettende voorbijganger zal het al wel gezien hebben: sinds twee weken hangt er een extra vitrinekast bij de ingang van DePetrus. Deze vitrinekast hangt er als wissellijst voor gedichten.

Het is de bedoeling dat de gedichten op een of ander manier iets te maken hebben met DePetrus. Iets wat verbindt, iets nostalgisch, iets ter overpeinzing of iets wat vrolijk maakt, iets wat verrast of een beetje scheef tegen de werkelijkheid aankijkt. Een gedicht waar je even voor blijft staan als je langs DePetrus loopt, en dat je dan vervolgens even in je gedachten meeneemt.

Dorpsdichter
Louis Wetzer: “Dat het eerste prachtige gedicht dat er nu hangt van Petra van den Eerenbeemt is, uw dorpsdichter, zal u niet verbazen. Maar iedereen die een gedicht maakt voor de vitrinekast, maakt kans dat zijn of haar gedicht daar komt te hangen. Zo komt ook de dichtwereld weer wat meer tot leven! Als u een bijdrage wilt leveren, kunt u uw gedicht opsturen naar a.wetzer@home.nl. Als wij besluiten uw gedicht te plaatsen in de vitrinekast, krijgt u daar natuurlijk bericht van. Ik hoop op uw dichterlijk enthousiasme.”

Kijk ook bij

Tweede editie Queer Arts Festival in Verkadefabriek

Na een succesvolle editie in mei 2023, krijgt het Queer Arts Festival een tweede editie …