Nieuwe ´Schatten van Vught´: Vughtse oorlogshelden en opgravingen

Afgelopen week verscheen de derde aflevering van ´Schatten van Vught´, het tijdschrift van Stichting Erfgoed Vught. Centrale aandacht krijgen twee mensen die zich in de Tweede Wereldoorlog hebben ingespannen om het leed van gevangenen in Kamp Vught te verlichten.

Het gaat om stationsmedewerker Willem Jooren en Eelkje Timmenga-Hiemstra, die in het Stationskoffiehuis een hulp- en informatiecentrale opzetten. Deze artikelen sluiten aan bij verhalen in het vorige nummer over Harrie Holla en Jo van den Meerendonk. Voor alle vier geldt, dat naar hen een straat zal worden vernoemd in de nieuwe wijk op het Isabellaveld.

Opgravingen
´Schatten van Vught´ bevat voorts een eerste verslag over twee grote opgravingen in Vught: op het Maurickplein en de Boxtelseweg (rond de voormalige Sint-Pieterskerk) en op het Isabellaveld (het strijdterrein bij de belegering van ´s-Hertogenbosch in 1629). Ten slotte bevat het nummer een artikel over een noodlanding in de Gement van een luchtballon in het begin van de twintigste eeuw. Het tijdschrift kost € 7,50 per stuk en is te koop bij de Wereldwinkel in DePetrus.

Een jaarabonnement, vier nummers per jaar, kost 25 euro en is te bestellen via erfgoedvught@gmail.com.

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …