V.l.n.r.: Mechtild Stultiens-van Straaten, Ans Buys (foto: Marc Bolsius) en Onno Hoes

Nieuwe samenstelling Raad van Toezicht NM Kamp Vught

Nationaal Monument Kamp Vught heeft sinds kort drie nieuwe leden in de Raad van Toezicht. Ans Buys, Mechtild Stultiens-van Straaten en Onno Hoes hebben zich verbonden aan het herinneringscentrum, dat is gevestigd op de plek van het voormalig concentratiekamp Vught. Buys was onder meer directeur van Fontys Lerarenopleidingen Tilburg en is nu actief in enkele besturen op cultureel en maatschappelijk vlak. Stultiens is eigenaar van Artishock events & marketing. Hoes is waarnemend burgemeester van Roermond en o.a. bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Voorzitter Hans de Jong over de wisselingen in de Raad van Toezicht: “Nationaal Monument Kamp Vught speelt een steeds grotere rol van betekenis in onze samenleving. We zijn zeer verheugd dat wij deze drie nieuwe leden voor de Raad van Toezicht kunnen verwelkomen. Zij brengen naast hun betrokkenheid bij het herdenken en bewustmaken veel kennis op het gebied van onderwijs, communicatie en het publieke domein. Met hun toetreden borgt de Raad een zeer diverse samenstelling en kan zij de organisatie helpen haar rol verder te laten groeien.”

Afscheid
Twee leden van de Raad van Toezicht treden af per januari 2023. Over hen zegt De Jong: “Wij zijn de vertrekkende leden Madeleine van Toorenburg en Jan Nijhof bijzonder dankbaar voor ruim acht jaren van grote betrokkenheid en niet aflatende energie bij alle projecten die het herinneringscentrum gebracht hebben waar het nu staat.” Vice-voorzitter Madeleine van Toorenburg was bij haar aantreden Tweede Kamerlid voor het CDA en is inmiddels gedeputeerde voor de provincie Limburg. Nijhof was in 2002 al als projectleider betrokken bij de vernieuwing van NM Kamp Vught. Hij trad later toe tot de Raad van Toezicht. Vanuit zijn professionele achtergrond blijft Nijhof betrokken bij de herinrichting van de omgeving rond het museum.

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …