Fred Schley, polder in de buurt van Rosmalen en Kruisstraat

Nieuwe landschappen en portretten Fred Schley én kinderatelier in Museum Slager

In juli is in Museum Slager de expositie TERUG IN HET MUSEUM! van Fred Schley van start gegaan. Fred Schley, wonend en werkend in Rosmalen, geniet nationaal en internationaal bekendheid als realistisch en verfijnd schilder van landschappen en portretten. Zijn werken zijn vanaf 1983 vaak geëxposeerd, zowel in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk. Twee keer eerder had hij solo-exposities in Museum Slager. Maar deze expositie laat zien dat Fred Schley een nieuwe koers is ingeslagen. Een persoonlijker stijl. Elk schilderij heeft een eigen verhaal en vraagt de aandacht. Dat levert veel waardering en verrassingen op.

Van jongs af aan schilderde Fred Schley landschappen uit Engeland en Schotland, geïnspireerd door zijn vele reizen in het Verenigd Koninkrijk. Nu heeft hij het Nederlandse landschap ontdekt. Het resultaat zien we in schilderijen met natuur en landschap in de omgeving van ’s-Hertogenbosch – onder andere Wamberg, het Bossche Broek, de IJzeren Man en het gebied rond het Maximakanaal – en bloemenvelden en polders in andere delen van Nederland.

Fred Schley, portret Tony

De gele zaal van Museum Slager is gereserveerd voor de portretten van Fred Schley. Voorheen schilderde Fred Schley de portretten vaak in opdracht. Nu heeft hij zelf het initiatief genomen. Te zien zijn portretten van vrienden, vriendinnen en andere mensen die Fred Schley zeer nabij zijn én zelfportretten: zeer persoonlijk en vrij geschilderd.
In de gele zaal is nu ook een nieuw kinderatelier. Museum Slager nam al deel aan acties van Museumkids. Er is een nieuwe speurtocht die het hele museum omvat: zowel de collectie van de familie Slager als de expositie TERUG IN HET MUSEUM! van Fred Schley. En nu dus in de gele zaal het kinderatelier waar kinderen o.a. hun zelfportret kunnen tekenen en kleuren.

De expositie TERUG IN HET MUSEUM! van Fred Schley, met nieuwe landschappen en portretten, is tot en met 11 oktober 2020 in Museum Slager te zien. De openingstijden zijn verruimd: zie museumslager.com.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch
Openingstijden en reserveringen (verplicht): zie www.museumslager.com
Entree € 8,50, kinderen tot 12 jaar gratis, kinderen van 13-18 jaar € 3,50, Museumkaart en Icomkaart: gratis

Kijk ook bij

N65 richting Tilburg dicht

Vanmiddag (woensdag 21 februari) zijn twee vrachtwagens op elkaar gebotst op de N65 ter hoogte …