Van links naar rechts: Emile van Tuijl (BPD), Jan Berghege (aannemersbedrijf Berghege), wethouder Peter Pennings

Nieuwe huurappartementen in Stadhouderspark

Wethouder Peter Pennings en Emile van Tuijl, ontwikkelingsmanager BPD, stonden woensdag 21 februari even stil bij de bouw van 21 middeldure huurappartementen in het Stadhouderspark in Vught. Apartementengebouw ‘Coligny’ ligt in het plandeel Kazerne aan de noordkant van de Postweg.

In 2016 hebben BPD en de gemeente samen de voorbereiding opgepakt. Dit nieuwe plan voorziet in de behoefte aan meer middeldure huurwoningen in Vught. De raad heeft in 2014 ingestemd met de wijziging van sociale koop naar middeldure huur. Het appartementengebouw valt nu in de vrije huursector. Het nieuwe ontwerp van de Coligny voldoet aan het beeldkwaliteitsplan Stadhouderspark en past uitstekend bij de overige gebouwen in de omgeving. De gemeente zorgt na de oplevering voor de aanleg van de openbare ruimte en de parkeervoorzieningen.
Wethouder Pennings was enthousiast: “Ik ben blij met de snelle start van de bouw. Coligny is een waardevolle toevoeging aan de Vughtse woningmarkt op een prachtige locatie. Ook geeft het gebouw een nieuw kwaliteitsimpuls aan Stadhouderspark.” “BPD is trots dat met dit gebouw het plandeel Kazerne binnen Stadhouderspark wordt afgerond”, vult Van Tuijl aan. De huurprijs van een appartement bedraagt maximaal 1.000 euro per maand. De verhuur start in het derde kwartaal 2018. Geïnteresseerden in deze huurwoningen kunnen meer informatie vinden op www.nieuwbouw-stadhouderspark.nl/nieuws/huren-in-stadhouderspark.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …