Nieuwe energie, nieuwe website en nieuw logo voor Elzenburg

Ondanks de huidige sluiting is er veel gebeurd in Jeugd- & Jongerencentrum Elzenburg. De organisatie heeft de relatief rustige periode aangegrepen om te bouwen aan een sterke organisatie met een duidelijke visie en een frisse uitstraling naar de gebruikers van het gebouw.

Dat is terug te zien in het nieuwe logo: het markante gebouw Elzenburg midden in het Vughtse. Dat is de positie die Elzenburg ook wil bekleden; als het om jeugd gaat is Elzenburg het middelpunt. Voor de jeugd en jongeren zelf met leuke activiteiten en voor de organisaties rondom jeugd als fijne werkplek of vindplaats van de doelgroep. Die koers en uitstraling komen goed samen in de vernieuwde website www.elzenburg.com; helder, toegankelijk en gebruiksvriendelijk. Kortom, het pand is nog gesloten, maar toch bruist het al in Elzenburg!

Talentontwikkeling en activering
Kleine kinderen oefenen allerlei vaardigheden in de speeltuin; balanceren, springen, schommelen, sociale vaardigheden, enz. Dat gaat met vallen en opstaan. Zo’n plek wil Elzenburg zijn voor de oudere jeugd. In Elzenburg mag je komen oefenen en ontdekken waar je talenten en interesses liggen. Medewerkers van Elzenburg staan klaar waar nodig te helpen, maar wel vanuit de eigen motivatie en betrokkenheid van de bezoeker. Op die manier is vrijwel alles mogelijk en de deelnemer heeft een grotere mate van regie en eigenaarschap. Dat maakt een activiteit niet alleen leuk om aan mee te doen, maar ook interessant om mee te organiseren. Zo stimuleert Elzenburg het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid.

Plannen
Naast de inhoudelijke koers, de website en het nieuwe logo liggen er nog veel meer plannen op de plank. Samen met een groep jongeren wordt gekeken naar hoe de pop-oefenruimtes in de kelder van het gebouw beter kunnen worden benut. Met diezelfde jongeren wordt ook hard gewerkt aan een festival voor die leeftijdsgroep, op dezelfde leest als Elzenpop een paar jaar geleden. In samenspraak met gebruikers en bezoekers van het pand is ook een ontwerp gemaakt voor de zalen van Elzenburg; daarmee worden ze aantrekkelijker, sfeervoller en krijgt Elzenburg een eigen uitstraling, passend bij de doelgroep en doelstelling.

Kennismaken?
Benieuwd geworden? Heb je een leuk idee of vraag je je af of jouw activiteit ook in Elzenburg kan? Neem dan contact op via 073-6564188 of kijk op www.elzenburg.com om een keer te gaan kijken en een kop koffie te drinken.

Kijk ook bij

De Corona Monologen: zes indringende voorstellingen

Tijdens de ‘Bossche Zomer’ zullen De Corona Monologen (een terugblik…) te zien zijn. Van 7 …