Nieuwe dirigent voor Zanggroep Evergreen 2.0

Vughtse koren zoals All4Fun, Cantare, Evergreen, Musical Intermezzo, Vughts Mannenkoor, Doedemee en Vught Vocaal laten dit jaar iets van zich horen in Het Klaverblad. Deze week zanggroep Evergreen.

Met de komst van Marieke Jacobse als nieuwe dirigente van Zanggroep Evergreen begint de Vughtse zangclub aan een nieuw hoofdstuk sinds de oprichting in 1983. Na meer dan tien jaar muzikaal leiderschap in de persoon van Maartje van de Loo, heeft Evergreen een waardige opvolger gevonden die met Evergreen, op haar eigen manier, het muzikale avontuur aangaat.

Afscheid nemen is nooit makkelijk. Zeker wanneer je verwend bent met twee jonge musici zoals Evergreen; een duo dat van Evergreen een moderne zanggroep heeft gemaakt met een eigentijds repertoire dat verder gaat dan alléén evergreens. Toch is in zekere zin de wisseling van de wacht ook goed geweest voor de zangclub. Een nieuwe, andere, aanpak leidt ook tot een andere mindset bij de zangers van het koor. Meer eigen inbreng in de keuze van het repertoire, meer samen bepalen wat muzikaal haalbaar is en duidelijk ook een stukje zelfreflectie zijn een paar ingrediënten, die Marieke Jacobse er de afgelopen maanden ingebracht heeft. Meer zelfsturing heeft geleid tot meer initiatief vanuit de leden en dat resulteert dan vervolgens in meer draagvlak en zangplezier. Evergreen vindt zichzelf als het ware opnieuw uit.

Contact
Meer weten over ‘Evergreen 2.0’? Neem contact op met Angela de Leeuw, tel. 073-6570942 of mail naar info@zanggroepevergreen.nl . Of ga op dinsdagavond vanaf 20.00 uur langs in de Vlasborch te Vught.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …