Nieuwe cursus Geld op orde

Wil je meer inzicht in je financiën? Moet je met minder geld rondkomen? Of wil je slimme tips, zodat het wellicht ook mogelijk is om wat geld opzij te zetten?

Omgaan met geld, het lijkt makkelijk. Je ontvangt maandelijks inkomen, betaalt de rekeningen en daarnaast zijn er grote en kleine uitgaven. Toch vragen veel mensen zich regelmatig af waar het geld blijft en hoe ze een beetje geld kunnen overhouden. Docenten Ankie Spierings en Rianne Hollants: “Tijdens de bijeenkomsten van de cursus ‘Geld op orde’ krijg je meer grip op je financiële huishouding. Je leert doelen te stellen en we proberen gewoontegedrag te doorbreken. Door deze cursus krijg je meer inzicht in je financiën en leer je de financiën eenvoudig te organiseren. Dat geeft een rustig gevoel. We gaan vooral praktisch aan de slag en wisselen veel ervaringen uit. Privégegevens komen niet aan de orde.”

Onderwerpen die aan bod komen zijn: overzicht in inkomsten en uitgaven, het kasboek, de administratie op orde, verzekeringen, sparen, lenen, verleidingen de baas, slimme bespaartips en welke regelingen zijn er in Vught (de sociale kaart). Maar je kunt ook zelf aangeven waar je meer over wilt weten. Enkele uitspraken van eerdere cursisten: “Veel tips en trucs, heel praktisch.” “Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen op een plezierige manier.” “Leuk om te zien dat er zoveel medestanders zijn.”

Aanmelden
De cursus in DePetrus start op donderdagmiddag 27 september van 13.30 tot 15.30 uur. De bijeenkomsten zijn één keer per veertien dagen. De bijdrage voor de in totaal 5 bijeenkomsten is slechts 5 euro. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij Anders Bezig Zijn, Heuvel 2 te Vught, 073 – 657 20 00 of op www.abzvught.nl.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …